GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klisović: Kineski investitori dobrodošli u Hrvatsku

Klisović: Kineski investitori dobrodošli u Hrvatsku
KINA-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2014 / 09:32
Autor: SEEbiz / Kineski radio internacional
ZAGREB - Nova kineska veleposlanica u Hrvatskoj, Deng Ying, ovih dana se odvojeno sastala s predsjednikom sabora Jopisom Lekom, zamjenikom šefa diplomacije Klisovićem, i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.
Veleposlanica Deng je naprije Josipu Leku prenijela pozdrave Zhang Dejianga, kineskog predsjednika parlamenta. Kako je navela, uz obostrana nastojanja, bilateralni odnosi između Kine i Hrvatske dobro su se razvijali od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i međusobna suradnja.

"Učlanjenje Hrvatske u EU pružilo je nove šanse za daljnji razvoj odnosa i suradnje između Hrvatske i Kine, kao i drugih zemljama istočne Europe. Praktična suradnja u okviru zakonodavnog sustava unaprijedit će i razvoj suradnje i u drugim oblastima", dodala je Deng.

Leko je izrazio nadu u daljnje održavanje kontakata s kineskom stranom, ali i širenje međusobne razmjene. Prema njegovim riječima, suradnja između Kine i zemalja srednjoistočne Europe izgradila je novu platformu za razvoj međusobnih odnosa.

"Hrvatski sabor će igrati aktivniju ulogu kako bi doprinosio razvoju međusobne praktične suradnje", naveo je Leko.

Kao zamjenik šefa diplomacije zadužen za diplomaciju i vanjsku trgovinsku suradnju, Klisović je naglasio da će se na temelju dobrih političkih odnosa između Kine i Hrvatske unaprijediti i razvoj trgovinskih odnosa. Također je rekao da Hrvatska cijeni novu platformu za suradnju između Kine i zemalja srednjoistočne Europe, a od posebnog je interesa projekt razvoja pomorskog i kontinentalnog prijevoza. Kako je naveo, Rijeka ima geografski prosperitet te je izrazio dobrodošlicu kineskim poduzećima za investiranje.

Ministar Jovanović je u susretu s Deng izjavio da je suradnja između Kine i Hrvatske u oblasti obrazovanja, tehnologije, kulture i drugih srodnih područja plodonosna. Hrvatska se nada će naše dvije zemlje ne samo razvijati međusobnu suradnju, nego to proširiti i na cijelu srednju Europu.

Tagovi: Joško Klisović, Deng Ying, Željko Jovanović, Josip Leko, CSEBA, Luka Rijeka, nizinska pruga, Kina
PROČITAJ I OVO
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
U PLUSU
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica porasle, prvi put nakon pet dana, jer je ulagače ohrabrilo novo smanjenje kamatnih stopa u Kini, što bi trebalo podržati rast drugog po veličini svjetskog gospodarstva.
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
KOREKCIJA
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u srijedu, drugi dan zaredom, pri čemu je Nasdaq indeks zaronio u područje korekcije jer u očekivanju povećanja kamatnih stopa američke središnje banke rastu prinosi na državne obveznice.
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je ponovo posustala, dok su indeksi Beogradske berze dodatno ojačali nakon jučerašnejg snažnog rasta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE