GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kosovska Mitrovica: Poništeni izbori na tri biračka mesta

Kosovska Mitrovica: Poništeni izbori na tri biračka mesta
PONIŠTENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2013 / 08:34
Autor: SEEbiz / Tanjug
PRIŠTINA - Član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo izjavio je da je CIK na sednici koja je održana u Prištini doneo odluku da poništi glasanje na tri biračka centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Rikalo je u izjavi Tanjugu rekao da će prebrojavanje glasova sa ostalih biračkih mesta sa severa Kosova krenuti danas i da će to biti urađeno u prisustvu predstavnika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora.

"Izvršena je primopredaja materijala iz četiri severne opštine i utvrđeno je da u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici nema uslova za bilo kakvo prebrojavanje. Taj materijal je potpuno neupotrebljiv i CIK je na svojoj sednici održanoj večeras doneo odluku da poništi i ponovi glasanje u Tehničkoj školi, osnovnoj školi Sv. Sava i Medicinskoj školi," rekao je Rikalo.

On je dodao da za ponovno glasanje još uvek nije određen datum i da će to najverovatnije biti učinjeno sutra ili najkasnije preksutra.

"Uvidom u materijal iz preostale tri opštine sa severa Kosova došlo se do saznanja da na nekim mestima nedostaje nokog materijala, zbog čgea je CIK donela odluku da se materijal detaljno pregleda, kutije otvore i da će u prisustvu opštinskih izbornih komisija, biračkih odbora, biti utvrđeno tačno stanje i nakon toga pristupiti prebrojavanju,"- rekao je Rikalo.

Situacija u Zubinom Potoku je dobra, tamo mislim da nema ni jednog spornog mesta, moguće da će se dogoditi da u Leposaviću ili Zvečanu na jednom ili dva tri mesta bude takođe ponovljeno glasanje, rekao je Rikalo ističući da je to još uvek mogućnost a ne odluka.

Upitan kakve su šanse da se na svim mestima u Kosovskoj Mitrovici ponovi glasanje Rikalo je rekao da postoji osnov za to, jer ni u ostalim biračkim mestima nije ispoštovana procedura zatvaranja i pakovanja izbornog materijala.
"Procedura zatvaranja i procedura pakovanja nije urađena zato što su ta biračka mesta na brzinu zatvorena. Očekuje se izveštaj od strane OEBS-a koji će da objasni na koji način i koliko dugo su birački odbori bili bez posmatrača pošto postoje neke inforamcije da su pojedini članovi biračkih odbora napustili mesta," rekao je on.

U svakom slučaju odluke će se donositi u zavisnosti od slučaja do slučaja, nakon detaljne analize onoga šta se pronađe u glasačkim kutijama i analaize izveštaja OEBS-a sa terena, rekao je srpski član CIK-a.

Prebrojavanje glasova sa ostalih biračkih mesta krenuće koliko sutra, sutra se otvaraju kutije pogleda se tačno šta se nalazi u njima, donese se odluka da li ide na prebrojavanje i prebrojavanje odmah kreće, objasnio je Rikalo.

To će se uraditi u prisustvu predstavnika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora, zaključio je Rikalo.

Tagovi: Kosovska Mitrovica, Kosovo, CIK, izbori na Kosovu
PROČITAJ I OVO
Restorani u Dubaiju nude popuste cijepljenim gostima
POPUSTI
Restorani u Dubaiju nude popuste cijepljenim gostima
DUBAI - Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima koji su cijepljeni protiv koronavirusa, objavljeno je na društvenim mrežama u trenutku kada taj emirat usporava cijepljenje zbog kašnjenja u isporukama cjepiva Pfizer/BioNTech.
Azijska tržišta: Indeksi skliznuli s rekordnih razina
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi skliznuli s rekordnih razina
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica pale s rekordnih razina jer su ulagači odlučili povući dio dobiti s tržišta i jer su zabrinuti u vezi poticajnih gospodarskih mjera u SAD-u.
Wall Street: Dow Jones indeks pao, S&P 500 porastao
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones indeks pao, S&P 500 porastao
NEW YORK - Na Wall Streetu je u ponedjeljak Dow Jones indeks blago pao, dok je S&P 500 dosegnuo novu rekordnu razinu, a u fokusu ulagača su poruke iz Washingtona o novim poticajnim gospodarskim mjerama.
Zbog etilen oksida u sezamu, povučen niz proizvoda s hrvatskog tržišta
SKANDALOZNO
Zbog etilen oksida u sezamu, povučen niz proizvoda s hrvatskog tržišta
ZAGREB - Hrvatska i ostale europske zemlje već su mjesecima preplavljene kontaminiranim sezamom uvezenim iz Indije koji sadrži kancerogeni pesticid etilen oksid zbog čega je i s hrvatskog s tržišta povučen niz proizvoda od sezama.
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
KRIPTOVALUTE
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
NEW YORK - Ruska kompanija izabrala je grad Norilsk, smješten iznad Arktičkog kruga, kao centar za rudarenje bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE