GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada
DIGITALNI NOMADI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mogućnostima koje u Zagrebu imaju digitalni nomadi posvećen je Zagrebački tjedan digitalnih nomada koji se održava od 21. do 27. lipnja na različitim lokacijama u gradu.

Taj tjedan, iza kojega slijedi i projekt Ambasadora digitalnih nomada, posvećen je onima koji se u tome svojstvu već nalaze u Zagrebu, ali mu je namjera i da privuče nove digitalne nomade. Sedmodnevno događanje bavit će se različitim temama, kao što su kibernetička sigurnost, upoznavanje s tehnološkim, organizacijskim i financijskim aspektima rada te prednostima rada u Zagrebu i njegovim mogućnostima. Digitalni nomadi u Zagrebu i oni koji će to tek postati imat će se prilike na licu mjesta, u zagrebačkim hotelima, parkovima, coworking prostorima osvjedočiti o brojnim pogodnostima koje grad nudi, kao o i kvaliteti života, sigurnosti i atmosferi po kojoj ga prepoznaju i turisti iz cijelog svijeta.

- Zagreb je grad koji je zbog naprednih mogućnosti online rada, odlično opremljenih coworking prostora, ali i stila života idealan domaćin za digitalne nomade, u što će se uvjeriti i sudionici Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada na koji su svi pozvani. Na prvom im je mjestu pouzdani i brzi internet, što znači i kvalitetna telekomunikacijska infrastruktura koju odredište mora imati. Zatim je bitna i vrijednost za novac te dostupnost radnih, tzv. coworking prostora, a i faktor povoljnih vremenskih uvjeta je svakako visoko na popisu. Također, blizina ili barem laka dostupnost destinacije je jedan od preduvjeta, a to sve Zagreb nudi. U tom smislu je atraktivnost Zagreba velika i vjerujem da ima potencijala za daljnji rast, tim više što smo jedna od prvih zemalja na svijetu koja je ovakav način rada regulirala zakonom, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld na današnjoj uvodnoj konferenciji za novinare.

Važno je reći da je Hrvatska među prvim zemljama koja je zakonski regulirala poslovanje digitalnih nomada, uključujući i činjenicu da ovdje mogu boraviti do godinu dana.

Odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada, kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, Turistička zajednica grada Zagreba poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Saltwater Nomadsom, Hrvatskom udrugom digitalnih nomada i portalom Total Croatia News.

Tagovi: Zagrebački tjedan digitalnih nomada, Martina Bienenfeld, digitalni nomadi
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE