GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada

Kreće Zagrebački tjedan digitalnih nomada
DIGITALNI NOMADI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mogućnostima koje u Zagrebu imaju digitalni nomadi posvećen je Zagrebački tjedan digitalnih nomada koji se održava od 21. do 27. lipnja na različitim lokacijama u gradu.

Taj tjedan, iza kojega slijedi i projekt Ambasadora digitalnih nomada, posvećen je onima koji se u tome svojstvu već nalaze u Zagrebu, ali mu je namjera i da privuče nove digitalne nomade. Sedmodnevno događanje bavit će se različitim temama, kao što su kibernetička sigurnost, upoznavanje s tehnološkim, organizacijskim i financijskim aspektima rada te prednostima rada u Zagrebu i njegovim mogućnostima. Digitalni nomadi u Zagrebu i oni koji će to tek postati imat će se prilike na licu mjesta, u zagrebačkim hotelima, parkovima, coworking prostorima osvjedočiti o brojnim pogodnostima koje grad nudi, kao o i kvaliteti života, sigurnosti i atmosferi po kojoj ga prepoznaju i turisti iz cijelog svijeta.

- Zagreb je grad koji je zbog naprednih mogućnosti online rada, odlično opremljenih coworking prostora, ali i stila života idealan domaćin za digitalne nomade, u što će se uvjeriti i sudionici Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada na koji su svi pozvani. Na prvom im je mjestu pouzdani i brzi internet, što znači i kvalitetna telekomunikacijska infrastruktura koju odredište mora imati. Zatim je bitna i vrijednost za novac te dostupnost radnih, tzv. coworking prostora, a i faktor povoljnih vremenskih uvjeta je svakako visoko na popisu. Također, blizina ili barem laka dostupnost destinacije je jedan od preduvjeta, a to sve Zagreb nudi. U tom smislu je atraktivnost Zagreba velika i vjerujem da ima potencijala za daljnji rast, tim više što smo jedna od prvih zemalja na svijetu koja je ovakav način rada regulirala zakonom, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld na današnjoj uvodnoj konferenciji za novinare.

Važno je reći da je Hrvatska među prvim zemljama koja je zakonski regulirala poslovanje digitalnih nomada, uključujući i činjenicu da ovdje mogu boraviti do godinu dana.

Odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada, kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, Turistička zajednica grada Zagreba poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Saltwater Nomadsom, Hrvatskom udrugom digitalnih nomada i portalom Total Croatia News.

Tagovi: Zagrebački tjedan digitalnih nomada, Martina Bienenfeld, digitalni nomadi
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE