GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kripto zima: Cijene padaju, ali kupaca nema ni po niskim cijenama

Kripto zima: Cijene padaju, ali kupaca nema ni po niskim cijenama
CRNI DANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kripto tržište također prolazi kroz vrlo teške dane, ali ulagači bi trebali biti spremni na to, jer se u prošlosti bitcoin često pomicao 80 posto ili više od vrha.

Nismo još tako daleko, ali jučer je bitcoin skliznuo ispod 21 tisuću dolara (ovo je najmanje u zadnjih godinu i pol), pa je već bio 70 posto niži nego na rekordu prije dobrih godinu dana. U to vrijeme (čak ni s ulaskom velikih igrača iz financijske industrije) nije nedostajalo priča o tome kako će bitcoin uskoro vrijediti 100.000 dolara, a ether 10.000 dolara. No, kriptozima koja je zavladala ove godine sada je otjerala svu pohlepu, mnogi koji su se zakleli prošlogodišnjim rekordom da će iskoristiti priliku i kupiti do maksimuma ako bitcoin padne ispod 30.000, sada su uplašeni i čekaju još niže razine.

Bitcoin je još prije tjedan dana bio na 31.000 dolara, sada je 10.000 niži. Tržišna kapitalizacija cijelog tržišta pala je ispod trilijuna (tisuću milijardi) dolara. Vrhunac je dosegao tri bilijuna. Sada je to više od polovice svih ulagača u vlasništvu bitcoina s njihovim ulaganjem u minusu. Uz to, stvari su početkom ovog tjedna zakomplicirali i neki neugodni događaji koji dovode u pitanje vjerodostojnost kripto industrije.

Neke mjenjačnice ili platforme privremeno su obustavile podizanje, uključujući najveću mjenjačnicu kriptovaluta Binance. Kriza se očituje i u najavi otpuštanja u tvrtkama kao što su Crypto.com i Coinbase, a da ne spominjemo MicroStrategy, koji je kupio bitcoine za gotovo 4 milijarde dolara po prosječnoj cijeni od 30.700 dolara.

Gubitak je sada u milijardama, ali je tvrtka ipak demantirala informacije o "margin callu" - situaciji u kojoj bi, ako ne osigura dovoljno sredstava za pokriće svoje investicije, morala likvidirati cijelu poziciju.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, kripto zima, MicroStrategy, Terra Luna, ethereum, ProShares, ETC Group, solana, cardano
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE