GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kriptovalute: Dva kineska online brokera žele parirati Robinhoodu

Kriptovalute: Dva kineska online brokera žele parirati Robinhoodu
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 09:25
Autor: SEEbiz
PEKING - Dva kineska konkurenta online platformi za trgovanje Robinhood gledaju na kriptovalute kao na pokušaj da se natječu u inozemstvu.

Tvrtke Futu i Tiger Brokers, otkrile su tijekom poziva za zaradu prošlog mjeseca da se prijavljuju za licence u Singapuru i SAD-u koje bi lokalnim kupcima omogućile trgovanje digitalnim valutama.

Ovaj potez dolazi jer su se kriptovalute poput bitcoina posljednjih mjeseci ponovno popele u središte pozornosti, dok su kineski regulatori pojačali napore kako bi ograničili špekulacije na tržištu. U posljednjih nekoliko tjedana vlasti su izdale nova upozorenja protiv trgovine digitalnom valutom i suzbijanja rudarenja bitcoina - energetski teškog računalnog postupka koji sudionicima omogućuje zaradu bitcoina.

No, u svijetu financijske trgovine potražnja za kriptovalutama velika je jer je cijena bitcoina porasla na rekordne razine iznad 60.000 američkih dolara, prije nego što je naglo pala na oko 35.000 američkih dolara.

Robinhood, koji je početkom 2018. godine pokrenuo trgovinu bitcoinima i ethereumom u SAD-u, ove je godine mjesečno stjecao čak tri milijuna novih klijenata za svoje kripto poslovanje. U travnju je američka web burza za trgovanje kriptovalutama Coinbase debitirala na Nasdaqu.

„Prepoznali smo veliko zanimanje naših korisnika širom svijeta u pogledu kripto valuta. Osluškujemo glasove s tržišta", rekao je Arthur Chen, Futuov glavni financijski direktor, za CNBC prošlog tjedna.

Rekao je da se tvrtka nada da će ponuditi proizvode povezane s kriptovalutom već krajem ove godine.

Tagovi: kriptovalute, robinhood, bitcoin, Arthur Chen, Coinbase, Futu, Tiger Brokers
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE