GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kriptovalute stižu na Wall Street

Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2020 / 08:47
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.

Bitcoin se ovih dana trži po cijenama vrlo bliskima najvišoj razini ikada, a porast cijene zabilježile su i gotovo sve druge vodeće kriptovalute.

Dodatni optimizam ulagačima u kriptoimovinu možda će sada dati i najava američke kompanije S&P Dow Jones Indices. Oni su poznati po svojim burzovnim indeksima koji već desetljećima odražavaju sentiment i kretanja tržišta kapitala, a uskoro će u njihov portfelj burzovnih indeksa biti uvršteni i oni koji prate kretanja na tržištu kriptovaluta.

U izračune će ulaziti cijene više od 550 aktivnih kriptovaluta, a u kompaniji se nadaju da će njihovi indeksi pružiti ulagačima bolje podatke o kretanjima cijena, ali i otvoriti ovo tržište brojnim novim ulagačima zainteresiranima za kriptovalute. Na ovaj potez odlučili su se jer smatraju da je sada pravo vrijeme za to – digitalna imovina postaje sve značajniji dio imovine ulagača, pa je potrebno imati nezavisne, pouzdane i lako shvatljive pokazatelje, poručuju iz S&P Dow Jones Indicesa.

Za izradu indeksa i praćenje njihovih kretanja koristit će se tržišni podaci o kriptovalutama američke kompanije Lukka. Osim stabilnih i pouzdanih informacija, pokretanje indeksa trebalo bi pružiti veću sigurnost ulagačima i smanjiti rizike ulaganja, te ih učiniti ravnopravnom imovinom za ulaganje s obveznicama, dionicama i drugim vrijednosnicama na burzama.

Prvi burzovni kriptoindeksi premijeru bi trebali imati sljedeće godine.

Tagovi: kriptovalute, Wall Street, bitcoin, S&P Dow Jones Indices, Standard&Poors
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE