GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krivokapić bi izbore 21. oktobra, Đukanoviću svejedno

Krivokapić bi izbore 21. oktobra, Đukanoviću svejedno
DATUM IZBORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2012 / 09:13
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Predsjednici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke i FORCE saopštili su crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću da im je svejedno u kom danu zakonskog roka će se zakazati izbori, dok je lider Socijaldemokratske partije SDP predložio da se parlamentarni izbori održe 21. oktobra.
Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, obavio konsultacije sa liderima parlamentarnih stranaka, u susret objavljivanju odluke o datumu parlamentarnih izbora.

On je, kako je saopšteno, objasnio je da je, shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, u obavezi da parlamentarne izbore zakaže narednog dana od dana stupanja na snagu odluke o skraćenju mandata.

Odluka Skupštine Crne Gore o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore za njen 24. saziv objavljena je u Službenom listu Crne Gore od 30. jula, pa se izbori moraju zakazati sjutra.

Vujanović je naveo da će izbore zakazati u nedjelju, kao i da, imajući u vidu rok od najkraće 60 do najduže 100 dana, izbori mogu da se zakažu 30. septembra, 7, 14, 21 i 28 oktobra ili 4. novembra.

„Predsjednici DPS-a, Bošnjačke stranke i FORCE, Milo Đukanović, Rafet Husović i Nazif Cungu saopštili su da je ovim strankama svejedno u kom danu zakonskog roka će se zakazati izbori. Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić predložio je da se parlamentarni izbori održe 21. oktobra", dodaje se u saopštenju.

Predsjednici Demokratske unije albanaca i Albanske alternative, Mehmed Zenga i Vaselj Siništaj, saopštili su da njihove partije preferiraju neku od nedjelja u drugoj polovini oktobra, pri čemu je predsjednik Albanske alternative to neposredno saopštio predsjedniku na sastanku koji je danas imao sa njim.

Predsjednik HGI Marija Vučinović preferirala je datum izbora u drugoj polovini oktobra saopštavajući da nedelja prije ili kasnije nema poseban značaj.

Predsjednik Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Bardhi predložio je da izbori u zakonskom roku budu što kasnije.

Predsjednik Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, pismeno su obavijestili Vujanovića da te dvije stranke, kako se navodi, nijesu u prilici da se izjašnjavaju oko datuma održavanja parlamentarnih izbora jer je mandat Skupštine skraćen mimo naše volje i uobičajenog demokratskog standarda koji podrazumijeva međusobno uvažavanje parlamentarnih činilaca.

Tagovi: Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, izbori u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, DPS
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Živo trgovanje na MTP, na Regulisanom tržištu tajac
BEOGRAD – Tržišna aktivnost na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) spasila je današnji ukupan promet na Beogradskoj berzi, budući da je investiciona aktivnost na Regulisanom tržištu potpuno zatajila.
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
KONTEJNERI
Potražnja za kontejnerima ne posustaje
BERLIN - Usprkos pandemiji koronavirusa ili možda upravo zbog nje, već skoro šest mjeseci ne posustaje potražnja za kontejnerima za prijevoz tereta. Porastao je i promet brodara. Novinari Deutsche Wellea pokušali su odgovoriti zašto.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Atlantic nagrađen za rezultate
ZAGREB - Četvrtak je Zagrerbačkoj burzi donio pad indeksa, ali i znatno veći promet što se može pripisati vrhuncu sezone objava poslovnih rezultata.
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE