GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin

Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 21:32
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.

Bojan Križaj sastao se sredinom travnja ove godine s predstavnicima ministarstava gospodarstva i infrastrukture te im predstavio potencijalni interes spomenute tvrtke za ulaganje u skijalište Kanin. Potencijalni strani ulagači zainteresirani su i za ulaganje u hotele, golf terene, zračne luke i slično, rekli su za Delo u Ministarstvu infrastrukture.

Ministrica infrastrukture Alenka Bratušek objasnila je da se država ne protivi tim ulaganjima jer i sami traže mogućnosti za opstanak skijališta. No, zainteresirane investitore uputila je na Općinu Bovec koja je vlasnik skijališta i infrastrukture.

U Općini Bovec o tome ništa ne znaju, a ni Križaj ne želi komentirati. Vlasnik i direktor trgovačkog društva Ri-komerc Beograd je Dejan Ljevnaić, a od 2017. je i direktor teško zaduženog Olimpijskog centra Jahorina, koji je u većinskom vlasništvu Republike Srpske. Križaj je već godinama čest posjetitelj Jahorine, gdje je uložio i u turističko naselje Vučko, piše i danas Delo.

Skijalište Kanin zatvoreno je od prošle jeseni, jer kružna žičara nema dozvolu, a Općina Bovec, kao njen vlasnik, nema novca za novu. Općina održava na životu upravitelja skijališta, tvrtku Sončni Kanin, kako bi zaposlenici mogli brinuti o opremi na vrhu skijališta. Od siječnja na temelju mjesečnih potraživanja pokriva tekuće troškove poslovanja i održavanja društva.

Tagovi: Križaj, Ljevnaić, Kanin, Ri-komerc, bratušek, jahorina
PROČITAJ I OVO
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
USPON
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
NEW YORK - Dugoročni pokazatelji Bitcoin trenda, 200-dnevni i 200-tjedni pomični prosjek, na najvišim su razinama ikad, a Anthony Pompliano kaže da je BTC "jak kao i uvijek".
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
ŠANGAJ - Južnokorejske dionice predvodile su rast na azijsko-pacifičkim tržištima u utorak nakon što je Wall Street porastao tijekom noći zbog očekivanja da bi Federalne rezerve mogle uskoro smanjiti kamatne stope.
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE