GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kuba otvara većinu zemlje za međunarodne turiste

Kuba otvara većinu zemlje za međunarodne turiste
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 07:14
Autor: SEEbiz / H
HAVANA - Kubanski premijer Manuel Marrero u četvrtak navečer najavio je će se većina te karipske otočne države početkom sljedećeg tjedna otvoriti međunarodnom turizmu, dok ulazi u "novu normalnost" nakon izbijanja epidemije koronavirusa.

Kuba, koja je svoje granice zatvorila prije šest mjeseci kako bi spriječila širenje zaraze, postupno se sljedećeg tjedna otvara turizmu uoči presdstojeće turističke sezone. Od ukupno 16 kubanskih provinicija, za turizam će prvo biti otvoreno njih trinaest, najavio je Marrero u raspravi na okruglom stolu koju su prenosili mediji diljem zemlje.

Među njima, međutim, nije i glavni kubanski grad Havana, u kojemu se tek nazire smirivanje drugog vala epidemije uz pomoć restriktivnim epidemioloških mjera, među kojima je i policijski sat.

Turizam je inače jedna od vodećih izvora za prilijev stranih valuta u Kubu, pa je suspenzija te gosodarske aktivnosti ove godine dodatno narušila slabu ekonomiju u toj zemlji.

"Otvorit ćemo mogućnost međunarodnih letova za sve provincije koje ulaze u traću fazu popuštanja mjera", kazao je kubalnski premijer.

Osim otvaranja turizmu, Marrero je najavio mogućnost izolacije u kući. Naime, kubanski zdravstveni sustav do sada je spriječio širenje epidemije i smanjio smrtnost obveznom hospitalizacijom svih potvrđenih slučajevima, praćenjem i izoliranjem kontakata u za to predviđenim objektima. Do sada je 115 tisuća osoba koje su spadale u kategoriju sumnjivih slučajeva i kontakata boravilo u objektima za izolaciju, no samo je kod njih pet posto potvrđena zaraza koronavirusom.

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel kazao je na okruglom stolu da je ta zemlja dokazala da je naučila živjeti s virusom, suzbijajući drugi val zaraze uspješnije nego prvi i oštro smanjujući smrtnost od koronavirusa.

Smatra da se ekonomski i društveni život mogu vratiti uz pridržavanje striktnih epidemioloških mjera poput nošenja maski i držanja razmaka.

"Pandemija nas je koštala i imala je veliki utjecaj na državni proračun, no radili smo vođeni neprikosnovenim principom, da je glavno blago život kubanskog naroda", kazao je Diaz-Canel.

Tagovi: Kuba, kubanski turizam, Manuel Marrero, Fidel Castro, Raul Castro
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE