GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kvarner: 19.500 noćenja za prvomajski vikend

Kvarner: 19.500 noćenja za prvomajski vikend
NAJVIŠE DOMAĆIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 23:04
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Tijekom prvomajskog vikenda na Kvarneru je ostvareno 19.500 noćenja. Domaći gosti su s blizu 7.400 ostvarenih noćenja zauzeli prvo mjesto, a slijede ih gosti iz Slovenije (s nešto više od 5.000 ostvarenih noćenja), gosti iz Njemačke (1.200 noćenja) te gosti iz Poljske (900 noćenja).

Nakon uskršnjih blagdana prije točno mjesec dana, Praznik rada bio je još jedan termin tijekom kojeg smo očekivali pojačani broj dolazaka gostiju, unatoč svim okolnostima. Na Kvarneru je tako od 30.04. do 02.05.2021. godine ukupno bilo otvoreno 59 hotela i 31 kamp. Najviše noćenja ostvareno je u objektima s 4*, i to: u hotelima s 4* više od 3.000 noćenja te kampovima s 4* gotovo 2.500 noćenja. Kod obiteljskog smještaja, svoja vrata gostima otvorilo je nešto više od 700 objekata koji su ostvarili oko 4.500 noćenja. Objekti s 4* i u ovoj kategoriji smještaja bilježe visoku popunjenost.

Uzmemo li u obzir sve mjere koje su trenutno na snazi za putovanja unutar Europe, podatak da su inozemni gosti (i to naši najvjerniji gosti iz Slovenije i Njemačke) ostvarili više od 50% noćenja za vrijeme prvomajskog vikenda nije zanemariv. Prošle godine na Praznik rada (01.05.2020. godine) ostvareno je 5.600 noćenja, no tada su još na snazi bile stroge mjere ograničenja u kretanju i prelascima državnih granica.

Otok Krk, Cresko-lošinjski otoci i Opatijska rivijera su definitivno bila najtraženija ovogodišnja prvomajska odredišta, budući da je na njihovom području ostvareno više od 70% svih noćenja na Kvarneru.

“Kvarner se ponovno našao u vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda. Na Kvarneru je bilo otvoreno 59 hotela i 31 kamp. Najveći broj gostiju boravio je u objektima s 4* i ti rezultati nam i dalje potvrđuju trend kako smještajni objekti visoke kategorije ostaju najtraženiji među gostima. Gotovo 50% noćenja ostvarenih u hotelima otpada na 30-ak hotelskih objekata koji su goste primili na Opatijskoj rivijeri. Kada govorimo o kampovima gotovo 80% noćenja ostvareno je u kampovima smještenim na otocima Krku, Cres i Lošinju. U očekivanju povećanog broja gostiju zbog Praznika rada, u suradnji s županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Domom zdravlja PGŽ i lokalnim turističkim zajednicama organizirali smo mobilne timove koji su na dodatnih 20-ak punktova lociranih u gradu Opatiji, gradu Crikvenici, Omišlju, Njivicama, gradu Krku, Baški, gradu Cresu, Malom i Velom Lošinju, gradu Rabu, Loparu i gradu Delnicama provodili testiranja na COVID-19. Uz navedene lokacije, testiranja su se mogla odraditi i u Rijeci u sjedištu Nastavnog zavoda. Organizacijom ovih dodatnih punktova nastojali smo našim gostima omogućiti da se testiraju na lokaciji što bliže mjestu gdje provode svoj odmor, te im na taj način pružimo garanciju za siguran boravak na Kvarneru ali i lakši i jednostavniji povratak u njihove matične zemlje”, pojašnjava direktorica TZ Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Fotografija: Frank Heuer

Tagovi: Kvarner, Irena Peršić Živadinov, Opatija, otok Krk, Cres, domaći turisti, slovenski turisti
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Tehnohemije prodate za 32,5 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Tehnohemije prodate za 32,5 miliona dinara
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem trzištu kapitala ostala je mlaka i danas, a veći promet nego u sredu je u najvećoj meri rezultat trgovanja akcijama dve kompanije, dok su BELEX indeksi zabeležili negativne vrednosti.
Bank of America: Cijena bakra ide na 20.000 dolara po toni tijekom četiri godine
PROGNOZE
Bank of America: Cijena bakra ide na 20.000 dolara po toni tijekom četiri godine
NEW YORK - Postupni porast deficita potražnje i opskrbe mogao bi dovesti do globalne nestašice bakra, što će za četiri godine povisiti cijenu "crvenog metala" na 20.000 američkih dolara po metričkoj toni, prema analizi Bank of America ( BofA).
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti dan zaredom, Atlantska skočila na 317 kuna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti dan zaredom, Atlantska skočila na 317 kuna
ZAGREB - Četvrtak je donio nastavak optimistične trgovine na Zagrebačkoj burzi koja je obilježila cijeli ovaj tjedan.
Podaci iz njemačke industrije podigli euro
FOREX
Podaci iz njemačke industrije podigli euro
LONDON - Euro je u četvrtak ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta zahvaljujući podacima iz njemačke industrije, a trgovci pozorno prate i stanje u američkom gospodarstvu kako bi procijenili izglede za podizanje kamatnih stopa.
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
LIJEKOVI
EK: Do listopada tri lijeka protiv covida-19
BRUXELLES - Europska komisija predstavila je u srijedu strategiju za razvoj lijekova protiv covida-19 koja predviđa odobrenje tri lijeka do listopada ove godine, s mogućnošću da još dva budu odobrena do kraja godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE