GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lansirana prva personalizirana digitalna platforma mirovinskifondovi.hr

Lansirana prva personalizirana digitalna platforma mirovinskifondovi.hr
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 11:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvi put u Hrvatskoj personalizirana digitalna platforma mirovinskifondovi.hr, kreirana na temelju dizajna usmjerenog na potrebe ljudi, donosi detaljne odgovore na jedno od najvažnijih životnih pitanja - kako napraviti dobar plan za mirovinu i pobrinuti se za sigurniju financijsku budućnost - ovisno o tome u kojoj ste fazi životnog i poslovnog puta.

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) lansirala je mirovinskifondovi.hr kako bi građani na jednom mjestu mogli dobiti relevantne informacije o mirovinskom sustavu, obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i svojim mirovinama, objašnjene na jednostavan način. Uz to, svatko može kroz autorizirane kalkulatore izračunati točan iznos buduće mirovine i provjeriti stanje na svom računu u obveznom mirovinskom fondu.

S obzirom da, prema istraživanju Ipsos Pulsa, hrvatski građani u pravilu ne planiraju mirovinu (samo 14 posto u tridesetima razmišlja o danima u mirovini), platforma je razvijena kako bi povećala svjesnost o važnosti kreiranja educiranog plana za vlastitu sigurniju budućnost. Personaliziran sadržaj kreiran je na temelju dubinskih analiza i kontekstualnih intervjua s korisnicima i s fokusom na potrebe različitih demografskih grupa (persona). Tako je stvorena jedna od najvećih platformi o mirovinama u Hrvatskoj s čak 102 vodiča, analiza, osvrta, izvještaja, vijesti koji nam pomažu napraviti dobar plan za mirovinu!

Hrvatski umirovljenik radio je u prosjeku 32 godine i dva mjeseca, a u mirovini će provesti i više od dva desetljeća: prema podacima HZMO-a, vrijeme u mirovini iznosi 21 godinu i 2 mjeseca. Kako donijeti educirane odluke za sigurniju budućnost? Kako funkcionira trodijelni mirovinski sustav? Koliko moramo ili možemo dobrovoljno izdvajati iz svoje plaće u sva tri mirovinska stupa i što to konkretno znači za našu mirovinu? Što se događa s mirovinskom štednjom ako smo na bolovanju?

Možemo li zaista dobiti poticaje za dobrovoljnu mirovinsku štednju u iznosu do 750 kuna svake godine? Zašto je mirovinska štednja u obveznom mirovinskom fondu osobna imovina bez koje nitko ne može ostati čak niti u slučaju smrti ili ovrha? Znate li da sve do 2030. traje prijelazno razdoblje u kojem se izjednačava dob muškarca i žena za odlazak u starosnu mirovinu na 65 godina? Znate li tko isplaćuje mirovine? Na mirovinskifondovi.hr korisnici mogu saznati sve to, kao što treba korak-po-korak napraviti kako biste otišli u mirovinu.

Na novoj digitalnoj platformi prvi puta u Hrvatskoj možete pratiti interaktivnu mapu koja mjeri demografska kretanja u vašoj županiji! Na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku, napravljene su usporedne analize u posljednjih 20 godina za svaku županiju. U ovom trenutku u Hrvatskoj 1,2 zaposlenika rade za mirovinu jednog umirovljenika, a nepovoljni demografski trendovi postat će još izraženiji. Znate li koliko je danas u vašoj županiji stanovnika mlađih od 24 manje nego 2001.? To je jedan od ključnih pokazatelja buduće održivosti mirovinskog sustava i dodatni razlog zašto treba napraviti dobar plan za mirovinu. Zato stručnjaci upozoravaju na potrebu individualne odgovornosti za vlastitu financijsku budućnost. Kroz 42 pitanja i odgovora doznajte kako odabrati obvezni i dobrovoljni mirovinski fond, kako fondovi ulažu vaš novac i koliki su prinosi.

U četiri obvezna mirovinska fonda koji posluju u Hrvatskoj trenutno je 1,94 milijuna članova, a većina nas nikada nije provjerila stanje na osobnom računu svog obveznog mirovinskog fonda. Na mirovinskifondovi.hr saznajte kako provjeriti stanje na računu, što je osobni račun u obveznom mirovinskom fondu, kako se učlaniti ili promijeniti obvezni mirovinski fond. Samo na mirovinskifondovi.hr upoznajte se sa svim obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima koji posluju u Hrvatskoj i donesite educirane odluke.

To su: Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Croatia osiguranje mirovinsko društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom, Erste d.o.o. za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, PBZ Croatia osiguranje za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo.

Hrvatski građani većinom ne planiraju život u mirovini jer smatraju da je to daleka budućnost. Od svih dobnih skupina najčešće to čine oni koji su i najbliže odlasku u mirovinu: 62% građana starijih od 50 godina često planira mirovinu, dok u 30-im godinama to čini samo 14% građana. Pokazalo je to istraživanje o stavovima javnosti i dionika o mirovinskom sustavu u RH koji je provela agencija Ipsos Puls. U želji da čim bolje razumijemo naše korisnike i anticipiramo njihove potrebe, sve više koristimo principe dizajna usmjerenog na potrebe ljudi u kreiranju naših servisa. Našu novu platformu mirovinskifondovi.hr kreirali smo kako bismo pružili građanima relevantne informacije objašnjene na jednostavan način koji im mogu olakšati planiranje i osvijestili ih o potrebi štednje za mirovinu. Povećanje individualne odgovornosti i financijske pismenosti jedno je od ključnih pitanja sigurnije budućnosti hrvatskih građana, i zato UMFO provodi čitav niz akcija kako bi potaknuo pozitivne trendove – izjavila je Dijana Bojčeta Markoja, direktorica UMFO.

UMFO je lansirao digitalnu platformu mirovinskifondovi.hr u suradnji s digitalnom agencijom za premium sadržaj i tehnologiju 01 Content & Technology – C3 Croatia, koja jedina u Hrvatskoj kreira digitalne servise na temelju specifične metodologije i dubinskog razumijevanja novih, povezanih korisnika. Riječ je o članici njemačke grupacije C3 – Creative, Code, Content, najvećoj europskoj content mreži i jednoj od top deset njemačkih digitalnih agencija.

Tagovi: mirovinskifondovi.hr, Croatia osiguranje mirovinsko društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom, Dijana Bojčeta Markoja, Allianz ZB; PBZ Croatia osiguranje,
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE