GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Konačna cijena izdanja novih dionica 40 kuna

Luka Rijeka: Konačna cijena izdanja novih dionica 40 kuna
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2015 / 17:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Konačna cijena izdanja novih dionica Luke Rijeka je 40 kuna po dionici, izvijestili su u petak iz Luke Rijeka koja je krajem lipnja objavila javni poziv za upis novih dionica.
Glavna skupština Luke Rijeka je početkom lipnja donijela odluku o dokapitalizaciji do najviše 300 milijuna kuna, a koja će se provesti izdavanjem najmanje 6.000.000 do najviše 7.500.000 novih dionica nominalne vrijednosti od 40 kuna po dionici.

Pritom je raspon cijene novih dionica bio od 40 do 70 kuna, a bilo je najavljeno da će Uprava Luke Rijeka, uz suglasnost Nadzornog odbora, odluku o konačnoj cijeni izdanja novih dionica donijeti 10. srpnja.

Knjiga upisa za prva tri kruga dokapitalizacije Luke Rijeka otvorena je 29. lipnja, a u prva tri kruga nove dionice mogu upisati i uplatiti postojeći dioničari, kvalificirani ulagatelji te bivši i sadašnji zaposlenici Grupe Luka Rijeka i tvrtke Jadranska vrata d.d.

U prvom krugu, koji traje do 16. srpnja, pravo na upis novih dionica imaju postojeći dioničari, kojima su na upis ponuđene sve nove dionice koje se planiraju izdati.

U drugom krugu, koji je također započeo 29. lipnja, ali traje do 9. srpnja, upisivat će se dionice koje preostanu iz prvog kruga, a pravo na upis imaju izričito navedeni kvalificirani ulagatelji, odnosno mirovinski i investicijski fondovi, osiguravajuća društva, banke i ostale financijske institucije, kao i HBOR, EBRD te Fond za financiranje razgradnje NEK-a.

Dionice koje ne budu upisane, uplaćene i alocirane u prva dva kruga, u trećem će krugu biti ponuđene zaposlenicima Grupe Luke Rijeka, i to sadašnjim, ali i bivšim, koji su u toj tvrtki radili od 1961. godine, kao i onima koji su od 2001. do 2011. godine bili zaposleni u tvrtki za poslovanje kontejnerskim terminalom Jadranska vrata. I treći krug upisa traje od 29. lipnja do 16. srpnja.

Ako u prva tri kruga ne bude upisano i uplaćeno dovoljno dionica da se javna ponuda smatra uspješnom, odnosno upisano i uplaćeno najmanje 6.000.000 novih dionica, preostale će dionice u četvrtom krugu upisa biti ponuđene svim ulagateljima u i izvan Hrvatske, uključujući i one koji su već sudjelovali u prva tri kruga.

Kako su u najavama dokapitalizacije isticali iz Luke Rijeka, povećanje temeljnog kapitala vezano je za investicije i strateški projekt Škrljevo, koji obuhvaća razvoj pozadinskog terminala Škrljevo u suvremeno uređen i opremljen lučki terminal na površini većoj od 400 tisuća četvornih metara, a planirano je da se u taj projekt i nabavku mehanizacije investira više od 50 milijuna eura.

Tagovi: Luka Rijeka, nove dionice, dokapitalizacija, ZSE:LKRI-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE