GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukšić: CG ima najnižu stopu kriminaliteta u Evropi

Lukšić: CG ima najnižu stopu kriminaliteta u Evropi
KRIMINAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2012 / 11:45
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA - Crnogorski premijer i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Igor Lukšić izjavio je da Crna Gora ima najnižu stopu kriminaliteta u Evropi.
"Ponosan sam što je Crna Gora zemlja sa najnižom stopom kriminaliteta u Evropi i što nema izazova sa kojima nije spremna da se suoči. Zato smo i dobili preporuku za pregovore sa EU, a to znači i veću pravnu sigurnost", rekao je Lukšić.

Lukšić je na tribini koalicije Evropska Crna Gora u Baru kazao da je ponosan što je predvodio izvršnu vlast koja je ostvarila niz diplomatskih uspjeha, od otvaranja pregovora sa EU i dolaska na korak od punopravnog članstva u NATO.

Ekonomska situacija u Crnoj Gori svakako može biti mnogo bolja, naveo je Lukšić, ističući da vlada ulaže maksimalne napore da se u potpunosti valorizuju crnogorski razvojni potencijali, preneli su podgorički mediji.

Lukšić je podsetio da je prije dvije godine bilo 32.000 nezaposlenih, a da ih je sada 28.000 i da su, u odnosu na druge zemlje u regionu, porasle plate i penzije.

On je rekao da je izborni program Demokratskog fronta dosadan, a novoformirana Pozitivna Crna Gora je, kako je naveo, stranka bez mirisa i ukusa.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar.

Ti izbori biće deveti od uvodjenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Tagovi: Igor Lukšić, Demokratska partija socijalista, Vlada Crne Gore, kriminal
PROČITAJ I OVO
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
ANALITIČARI
Fitch: Cijene zlata u silaznoj putanji
NEW YORK - Međunarodna rejting agencija Fitch predviđa da će cijena zlata ove godine pasti sa 1.734 na 1.600 dolara za uncu, a 2022. godine smanjiti se na 1.400 dolara „zbog povećane potražnje uslijed investicijskih tokova i kupovine od centralne banke“.
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo 25 posto ispod rekordne razine
NEW YORK - Bitcoin (a s njim i gotovo sve kriptovalute) prošli je tjedan prošao korekciju. Prethodni je vikend vrijedio 58 tisuća dolara (dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021), cijena je u petak pala na dobrih 44 tisuće dolara.
Novi uzlet dionica GameStopa
SNAŽAN RAST
Novi uzlet dionica GameStopa
NEW YORK - Ovoga tjedna ponovno velika uzbuđenja oko dionica GameStopa.
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
OBVEZNICE
Prinosi na američke obveznice govore da ulazimo u opasna vremena
NEW YORK - U četvrtak je raženi prinos na američku desetogodišnju obveznicu, koja utječe na sve kreditne aktivnosti (uključujući hipotekarne kredite), porastao na 1,6 posto, što negativno utječe na rizična ulaganja.
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta nakon dva tjedna pada
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna porasla, nakon dva tjedna pada, zahvaljujući rastu prinosa na američke državne obveznice i oštrom padu najvećih svjetskih burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE