GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mandić: Novi anti-NATO protest 24. marta

Mandić: Novi anti-NATO protest 24. marta
PROTEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2016 / 15:57
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Demokratska narodna partija i Nova srpska demokratija će 24.marta organizovati 24. novi miting protiv NATO-a, najavio je lider NOVA Andrija Mandić.
On je ocijenio da je vojna neutralnost najbolja je za Crnu Goru jer, kako je rekao, omogućava veliki manevarski prostor u politici i ekonomiji.

On je, na okruglom stolu na temu “Geopolitički izazovi: vojna neutralnost Crne Gore”, koju je organitovala Demokratska narodna partija (DNP), rekao da ideja vojne neutralnosti nije samo bitka za Crnu Goru, već i za njen narod.

“Ideja koju zastupamo je optimalna mjera današnjeg stanja i budućnosti Crne Gore”, kazao je Mandić.

Kako je naveo, najveći broj građana bi volio da Crna Gora bude vojno neutralna i ne bude ni u kakvoj “ekstremnoj” poziciji.

“Naša pozicija vojne neutralnosti je najbolja. Ona nam daje veliki manevarski prostor u politici i ekonomiji, da možemo da privučemo investicije i da možemo da sarađujemo i sa istočnim i sa zapadnim državama a da se ne svrstavamo u blokove”, ocijenio je Mandić.

Ideja vojne neutralnosti, prema riječima Mandića, obezbjeđuje ravnopravan odnos sa svakom državom i “mjesto pod suncem svakom građaninu”.

On je najavio da će DNP i Nova u Podgorici organizovati 24. marta miting.

“Mitingom ćemo obilježiti godišnjicu napada NATO saveza na Jugoslaviju”, objasnio je Mandić, dodajući da se crnogorski narod ne smije zaboraviti da su prve bombe pale upravo na Crnu Goru.

Predsjednik DNP, Milan Knežević podsjetio je da je Crna Gora 2. decembra dobila pozivnicu za članstvo u NATO ali time, kako je rekao, nije završen process intergracija.

On je ukazao da sada odgovorni politički ljudi, nizom anti-NATO aktivnosti, treba da "natjeraju" crnogorski režim da organizuje fer i slobodan referendum.

“Jer bez referenduma na kojem će se donijeti odluka o u članjenju Crne Gore u Alijansu, ne postoji ni pečat nezavisnosti, niti garant stabilnosti”, ocijenio je Knežević.

On je premijeru Milu Đukanoviću poručio da će odluka o tome, ukoliko je naumio da je donese u Skupštini, biti neobavezujuća, ništavna i dodatno će destabilizovati političke prilike.

“Anti - NATO aktivnosti ne sprovodimo zbog toga što se Rusija protivi učlanjenju, niti zbog toga što je Srbija vojno neutralna već zbog toga što je to u interesu crnogorskih građana”, poručio je Knežević.

Knežević je podsjetio na brojne anti- NATO tribine koje je organizovala DNP i najavio nastavak takvih aktivnosti i terensku kampanju.

Predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić smatra da Crnoj Gori nije mjesto u NATO paktu.

On je kazao da ekonomski prosperitet i razvoj nema nikakve veze sa članstvom države u Alijansi.

“Jedino što od ekonomije možemo da dobijemo to su povećani troškovi za nabavku skupe opreme”, kazao je Vučinić.

Prema njegovim riječima, bila bi ugrožena bezbjednosna i ekonomska situacija.

“Crna Gora bi, ulaskom u NATO savez, izgubila i svoj identitet i suverenost”, ocijenio je Vučinić.

Tagovi: Andrija Mandić, anti-NATO protest, NATO, Janko Vučinić
PROČITAJ I OVO
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,1 posto i 0,2 posto.
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE