GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mastercard će bankama omogućiti trgovanje kriptovalutama

Mastercard će bankama omogućiti trgovanje kriptovalutama
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 17:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Mastercard predstavlja novi program Crypto Source koji će omogućiti financijskim institucijama da svojim klijentima ponude sigurne opcije i usluge trgovanja kriptovalutama.

Izvješće Mastercard New Payments Index 2022 navodi da 29 posto ispitanika u globalnoj anketi posjeduje kriptovalutu kao ulaganje, a dodatnih 65 posto želi da njihova trenutna financijska institucija od povjerenja nudi usluge kriptovalute.

U tu svrhu kreiran je program Crypto Source koji uz pomoć rješenja Mastercard Crypto SecureTM uvodi dodatnu sigurnost u ekosustav kripto imovine te ujedno nudi podršku izdavateljima kartica u osiguravanju usklađenosti sa složenim regulatorna pravila. Financijske institucije koje su partneri navedene tvrtke dobit će pristup cijelom nizu usluga u suradnji s reguliranim i licenciranim pružateljima usluga skrbništva nad kripto imovinom.

„Bit poslovanja Mastercarda je povjerenje. Danas najavljujemo povezani pristup uslugama koje će pomoći sljedećim milijardama korisnika da sigurno i sigurno uđu u ekosustav kriptovaluta. Naša nedavna ulaganja u ovo područje, uključujući akviziciju CipherTracea i Ekate, pružaju nam jedinstven skup mogućnosti da klijentima i potrošačima ponudimo tehnički najnaprednija rješenja na tržištu,” rekao je Ajay Bhalla, direktor kibernetike i inteligencije u Mastercardu.

“Naš cilj je jednostavan – istražiti kripto svijet i tehnologije digitalne imovine koje ga podupiru te ponuditi potrošačima izbor kada je u pitanju plaćanje. Uzbuđeni smo što možemo graditi na našem dugoročnom partnerstvu s Paxosom i zajedničkim inovacijama kako bismo financijskim institucijama pružili sigurnu i pouzdanu tehnologiju," dodao je Jorn Lambert, glavni digitalni direktor u Mastercardu.

Tagovi: Mastercard, kriptovalute, Crypto Source
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE