GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mateša: Država nam nije isplatila 30 milijuna kuna

Mateša: Država nam nije isplatila 30 milijuna kuna
HOO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2014 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza prema sportašima i sportskim djelatnicinma, dok od države potražuje 30-tak milijuna kuna, pa je stanje vrlo ozbiljno, istaknuo je danas predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
"HOO trenutačno ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza i 30-tak milijuna kuna potraživanja od države. Svi pokušaji da se nađe partner za razgovor u resornim tijela vlasti zasad su neuspješni, a posljedice takvog stanja mogu ozbiljno ugroziti hrvatski sport", rekao je Mateša na sjednici Vijeća HOO-a na kojem je glavna tema bilo negativno financijsko stanje i neplaćanje obveza iz programa javnih potreba sporta o kojima skrbi Hrvatski olimpijski odbor.

S tom ocjenom složili su se i ostali članovi Vijeća HOO-a koji su jedinstveni u stavu da ovo stanje odnosa imeđu HOO-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta treba hitno mijenjati kako bi se izbjegle, ne samo financijske, već i društvene štete po hrvatski sport.

Članica Vijeća Sanda Čorak naglasila je da je hrvatski sport sa brojnim olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama uspješan proizvod na globalnoj razini i stoga zaslužuje drugačiju verifikaciju društva i medija. Podsjetila je na obvezu donošenja Nacionalnog programa sporta u nadležnosti HOO-a kao i izradu kriterija za vrednovanje programa nacionalnih sportskih saveza koje će Vijeće HOO usvojiti na sljedećoj sjednici krajem ožujka.

Vijeće je primilo informaciju o poslovanju HOO tv. d.o.o. kojoj je produžena koncesija i koja sada traži strateškog partnera kako bi SPTV mogla nastaviti s redovitim emitiranjem programa.

Član Vijeća HOO-a i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske olimpijske akademije Franjo Prot kazao je da je umjesto Milana Kolmana za novog ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije imenovan Saša Ceraj, a vrlo vrijednim ocijenjen je nacionalni projekt obrazovanja sportaša kojeg je Vijeće poslalo na raspravu Nacionalnom vijeću sporta i nadležnim saborskim tijelima RH.

Vijeće je također obaviješteno da je Etički odbor HOO-a zaprimio prijavu Hrvatskog kluba olimpijaca protiv počasnog predsjednika HOO-a Antuna Vrdoljaka zbog odnosa prema predsjedniku Kluba Zoranu Primorcu nakon jedne skupština HOO-a.

Tagovi: Zlatko Mateša, Hrvatski olimpijski odbor, HOO, Sportska televizija, Saša Ceraj
PROČITAJ I OVO
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
RUDARENJE
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
NEW YORK - Energetski i hardverski zahtjevan proces verifikacije transakcija na bitcoinovom blockchainu, poznat i kao rudarenje, u svojoj biti je kompliciran, obično skup, a isplativ tek ako imate relativno jeftinu struju i a zarađene bitcoine prodajete kada im je cijena povoljna.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
ŠANGAJ – Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje vrlo oprezno jer je ulagače razočarao sporiji rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo, dok je dolar blago ojačao prema košarici valuta.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan tjedni rast indeksa
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna snažno porasle, drugi tjedan zaredom, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima banaka, pa su inflacijski pritisci i skorašnje zaoštravanje monetarne politike pali u drugi plan.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna blago pala, nakon gotovo neprestanog rasta od početka rujana, dok se tečaj eura odmaknuo od najniže razine u 14 mjeseci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE