GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mateša najavio povećanje proračuna HOO-a za 30-40 posto

Mateša najavio povećanje proračuna HOO-a za 30-40 posto
HOO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2015 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša na 40. sjednici Vijeća HOO-a održanoj u ponedjeljak najavio je značajan iskorak u financiranju hrvatskoga sporta u 2016. godini.
"Financijski plan HOO-a za 2016. godinu bit će veći za 30 do 40 posto u odnosu na 2015. Razlozi su višestruki: aktivnosti članica HOO-a su podcijenjene, postoji diskrepancija između sportskih rezultata i financiranja sporta kao značajne društvene djelatnosti, a način na koji ćemo to napraviti je zahtjev da se u hitnom postupku izmijeni regulativa u pogledu igara na sreću koja se odnosi na internet klađenje, takozvano klađenje na daljinu", izjavio je Mateša.

Predsjednik HOO-a je nadalje pojasnio kako se ne traže sredstva iz državnog proračuna već da se u regulativi izjednače domaći i inozemni priređivači internetskog klađenja:

"Trenutačno oni nisu u ravnopravnom položaju, jer domaći priređivači internetskog klađenja imaju obvezu plaćanja 5 posto od svake uplate, plaćanja poreza na dobit i još dobitnici plaćaju porez na dobitak, a inozemni nemaju te obveze. Godišnje se radi o oko 600 do 800 milijuna kuna od kojih nema koristi ni država ni hrvatski sport".

Članovi Vijeća su jednoglasno podržali ovaj prijedlog, napomenuvši kako se paralelno mora tražiti i uvođenje poreznih olakšica gospodarstvenicima za ulaganje u sport.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podnio je izvješće o izvršenju programa HOO-a za prvih devet mjeseci tekuće godine rekavši kako je HOO u spomenutom razdoblju ostvario prihode u iznosu od 85.132.653 kuna ili 67,25% od ukupno planiranih prihoda za 2015., a ukupno realizirani rashodi za isto razdoblje iznose 84.425.570 kuna ili 66,69% u odnosu na ukupno planirane rashode za tekuću godinu.

Donesena je i odluka o isplati naknada sportašima za ostvarene plasmane od prvog do osmog mjesta na Europskim igrama u Bakuu 2015. Nagradni fond je 26.950 eura, a nagrade dobiva 21 sportaš.

Vijeće je donijelo odluke o izmjenama u razvojnim programima sportaša i trenera. U Olimpijskom programu HOO-a tako trenutačno imamo 100 sportaša koji primaju stipendije, od čega je 34 sportaša osiguralo nastup na OI 2016.
Tagovi: Zlatko Mateša, Hrvatski olimpijski odbor, HOO
PROČITAJ I OVO
Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
GOSTI
Crna Gora računa na 80 odsto gostiju iz regiona
PODGORICA - Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.
BiH od 2015. povećala proizvodnju maslina za tri puta
MASLINE
BiH od 2015. povećala proizvodnju maslina za tri puta
SARAJEVO - Maslinarstvo je sve interesnatnije za poljoprivrednike u Hercegovini, a što pokazuje i zvanična statistika prema kojoj je proizvodnja za pet opgdina uvećana za više od tri puta.
Azijski investitori oprezni uoči poruka Feda
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni uoči poruka Feda
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer se čekaju novi pokazatelji iz najvećih gospodarstava u regiji i poruke čelnika američke središnje banke s redovne sjednice.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
NEW YORK - Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks skliznuo s rekordne razine jer su ulagače, ionako oprezne zbog sjednice Feda, zabrinuli podaci o jačanju inflacije, a slabijoj nego što se očekivalo potrošnji u SAD-u.
EU se zadužio za 20 milijardi eura, prva transakcija za financiranje oporavka
OBVEZNICE
EU se zadužio za 20 milijardi eura, prva transakcija za financiranje oporavka
BRUXELLES - Europska komisija je utorak izdala je obveznice u vrijednosti 20 milijardi eura, što je prvo zaduženje za financiranje oporavka od pandemije koronavirusa u okviru instrumenta EU sljedeće generacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE