GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Merlak zatvara kripto burzu Tokens.net

Merlak zatvara kripto burzu Tokens.net
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 16:55
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prvoga travnja bit će ugašena kripto burza Tokens.net, koju je 2017. godine osnovao slovenski poduzetnik Damian Merlak.

Kao što je objasnio u obavijesti na web mjestu burze, u promijenjenoj situaciji na kripto tržištu Tokens.net se ne može natjecati s velikim igračima u industriji.

"Tokens.net osnovao sam u kolovozu 2017. godine sa snažnim povjerenjem u transparentnost, decentralizaciju i financijsku slobodu", započeo je Merlak svoj post na web mjestu kripto razmjene prošlog tjedna. Kao što je objasnio, želio je stvoriti sigurno i transparentno okruženje za trgovanje mnogim tokenima koje su tvrtke izdavale u vrlo popularnim početnim ponudama (ICO) u to vrijeme.

Međutim, nakon kolapsa kripto tržišta 2017. godine, broj ICO postupaka naglo je opao, ulagači su izgubili zanimanje za ovu metodu ulaganja i preusmjerili se na trgovanje utvrđenijim kriptovalutama. Tokens.net je također pokušao slijediti ovaj trend.

"Ali realno, Tokens.net se ne može natjecati s velikim igračima na ovom tržištu", naglasio je Merlak.

Stoga će burza zatvoriti svoja vrata 1. travnja. Merlak je naveo činjenicu da tijekom tri godine rada Tokens.net nije zabilježio nijedan sigurnosni incident ili kvar.

Da bi pokrenuo Tokens.net, Merlak je prikupio novac izdavanjem tokena Dynamic Trading Rights (DTR). Ulagači će ih moći zamijeniti za kriptokene od jednog dolara (USDT) od 16. veljače do zatvaranja burze. Razmjena će se obaviti po tečaju 0,01124 tetra.

Inače, najveća vrijednost DTR-a zabilježena je 13. siječnja 2018., kada je jedan token koštao 21,2 centa. Međutim, nakon što je Merlak najavio zatvaranje burze, vrijednost je pala povijesno nisko, trenutno ispod 0,8 centi. Trenutno je vrijednost svih žetona ukupno 15 milijuna dolara.

Merlak je bio suosnivač jedne od najprepoznatljivijih kripto burzi na svijetu, Bitstamp. Prodaja ove burze učinila ga je jednim od najbogatijih Slovenaca, prošle godine zauzeo je peto mjesto na listi magazina Manager s imovinom procijenjenom na 148 milijuna eura. Među njegovim ulaganjima su i četiri bohinjska hotela: Hotel Zlatorog, Hotel Bohinj, Aparthotel Bohinj i Ski hotel Vogel.

Tagovi: Damian Merlak, Tokens.net, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE