GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mfin na aukciji prodao 1,86 mlrd kuna trezorskih zapisa

Mfin na aukciji prodao 1,86 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 12:39
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 1,86 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,03 posto.

Ususret dospijeću 1,58 milijardi kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je ponudilo na upis njih 1,5 milijardi kuna s rokom dospijeća od godinu dana.

Financijske institucije podastrle su ponude u ukupnoj vrijednosti od 2,71 milijardu kuna, a Ministarstvo je prihvatilo njih 1,86 milijardi kuna ili 355 milijuna više od plana.

Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 1,86 milijardi kuna, uz kamatnu stopu od 0,03 posto, što je za 0,02 postotna boda
manje nego na prethodnoj aukciji, održanoj 19. siječnja.

Većinu trezoraca kupile su nebankovne financijske institucije. Naime, Ministarstvo je izvijestio da je udio nebankovnog sustava u ukupnom iznosu emisije iznosio 98,92 posto.

Uz dospijeće 1,58 milijardi kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca je povećan za 279 milijuna kuna, na 14,49 milijardu kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 16. veljače putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

Tagovi: trezorski zapisi, trezorci, Ministarstvo financija
PROČITAJ I OVO
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
TURIZAM
Rast prihoda u turizmu, lani uprihodovano 14,6 mlrd. eura
ZAGREB - Prihodi od stranih turista u Hrvatskoj su u 2023. godini porasli na 14,6 milijardi eura ili 11,4 posto u odnosu na 2022., izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS) na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB), dodajući da su u sektoru optimistični za predsezonu i cijelu 2024. godinu.
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE