GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.

Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 21:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.

Epidemiološka situacija, koja se poslednjih nedelja drastično pogoršala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora Michelin Vodiča. Zbog toga, Vodič Michelin mora da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu.

- Zbog pandemije COVID-19, objavljivanje Michelinovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo - rekao je Gvendal Poullennec, međunarodni direktor Vodiča Michelin. 

- Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu.

Otkrivanje restorana po izboru Michelina nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi - u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazavana pandemijom Covid-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Vodič Michelin ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima. Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici.

Tagovi: Michelinove zvezdice, restorani u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE