GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone

Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 11:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.

“Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine Ministarstvo turizma i sporta dodatno je intenziviralo svoje aktivnosti te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno pokrenulo akciju hrvatski otoci – COVID free zone. Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Zato će na web stranici www.safestayincroatia.hr turistima uskoro osim informacije o epidemiološkom stanju po županijama, biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na našim otocima.

Hrvatsko otočje drugo je po veličini u Sredozemlju, a sastoji se od 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena koji su posebno atraktivni za turiste i zahvaljujući kojima se ostvaruje veliki dio turističkog prometa.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je da je važnost naših otoka za turizam iznimno velika, jer se četvrtina turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje na otocima, a boravak turista na otocima dva je dana duži nego u kopnenim turističkim središtima.

“Također, na otocima se nalazi i trećina komercijalnih smještajnih kapaciteta i zato je važno da imamo točne informacije o epidemiološkoj situaciji na svim otocima, od kojih su mnogi zelene zone. Na taj način turistima ćemo omogućiti detaljan i jasan uvid o sigurnom i ugodnom boravku u Hrvatskoj”, poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici www.safestayincroatia.hr moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok.

Tagovi: Ministarstvo turizma, hrvatski otoci - COVID free zone, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE