GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato

Mlađi kupuju bitcoin, stariji zlato
MODELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 10:56
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Ponašanje privatnih ulagača tijekom pandemije covida-19 uvelike varira ovisno o dobnoj skupini, otkrili su stručnjaci investicijske banke JP Morgan Chase. Iako su općenito svi ulagači zainteresirani za alternativna ulaganja, stariji se klade na zlato, a mlađi više vole kripto valute.

Millennials, generacija rođena od ranih 1980-ih do kraja 1990-ih, kladi se na dionice, posebno tehnološke dionice, a starije osobe prodaju svoje dionice, objašnjavaju analitičari.

"Starija generacija nastavlja ulagati svoju višak likvidnosti u obvezničke fondove, čija je kupovina ostala snažna u lipnju i srpnju", napisali su stratezi u izvještaju koji analizira investicijske tokove.

Ovogodišnja potražnja najviše se odražava na dionice na svjetskim burzama, koje su u protekla četiri mjeseca porasle u prosjeku za 46 posto u odnosu na ožujske najniže, rast ETF-ova, koji zamjenjuju izravna ulaganja u kapital. sigurnije, zlato i srebro i kripto valute.

Prisutnost povremenih ulagača očita je na svim područjima - privatni investitori djeluju prilično dobro u usporedbi s institucionalnim ulagačima u pogledu odabira dionica i vremena pozicija, ističu stručnjaci.

I stari i mladi vide argumente u korist "alternativnih" valuta.

ETF-ovi fokusirani na zlato ili bitcoin dobili su snažan priljev kapitala u posljednjih pet mjeseci, jer i stari i mladi vide argumente u korist "alternativne" valute, napisali su stratezi.

Bilo da su stariji ili mlađi privatni investitori: Svakako da alternativna investicija koju preferiraju daje ove godine izuzetno snažne rezultate.

Cijena zlata porasla je za dobrih 36 posto od početka godine, a ovaj tjedan dosegla je novi rekordni iznos - više od 2.000 dolara za uncu. Bitcoin je sredinom srpnja pokrenuo novi rast i nakratko premašio psihološku granicu od 12 000 dolara - prvi put od kolovoza 2019. godine.

Tagovi: zlato, bitcoin, plemeniti metali, tržište kapitala, dionice, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE