GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mlitav kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi

Mlitav kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2021 / 20:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u petak su obilježili skromna likvidnost s tek osam dionica s prometima većim od sto tisuća kuna te rast Crobex indeksa, koji su i na tjednoj razini u plusu.

Nakon jučerašnjeg blagog minusa, Crobex indeks je danas porastao za 0,35 posto, na 1.967,29 bodova.

Crobex10 je padao zadnja dva dana, a danas je porastao za 0,29 posto, na 1.211,48 bodova.

Na tjednoj su razini indeksi također u plusu, Crobex za 0,38 posto, a Crobex10 za 0,52 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je tek 2,4 milijuna kuna, što je za 1,7 milijuna kuna manje nego jučer.

U takvim je uvjetima najtrgovanija bila dionica Ericssona Nikole Tesle s prometom od 317,5 tisuća kuna, a cijena im je porasla za 1,20 posto, na 1.690 kuna.

Slijedi dionica HT-a s prometom od 291,2 tisuće kuna i padom cijene za 0,26 posto, na 191 kunu.

Povlaštenih dionica Adris grupe protrgovano je za 248,5 tisuća kuna, a cijena im stagnira na 436 kuna.

Cijena stagnira i dionici Podravke, na 574 kune, uz promet od 245,1 tisuću kuna.

Dionicama Atlantske plovidbe ostvaren je promet od 243,2 tisuće kuna, a cijena im je u plusu od 0,73 posto, na 413 kuna.

Još su tek tri dionice ostvarile promete veće od sto tisuća kuna, pri čemu je cijena porasla dionicama Atlantic grupe, i to za 1,35 posto, na 1.500 kuna, te Valamar Riviere, za 1 posto, na 30,30 kuna, dok je pala povlaštenoj dionici Končar Distributivni i specijalni transformatori, za 0,51 posto, na 1.940 kuna.

Najveća je, ipak, gubitnica dionica Dalekovoda s padom cijene za 14,29 posto, na 84 kune, a još su neke građevinske dionice upisale cjenovne minuse - Tehnike za 7,89 posto, na 210 kuna, Instituta IGH za 0,40 posto, na 125 kuna, dok je cijena dionici Ingre porasla za 1,82 posto, na 11,20 kuna. Prometi tim dionicama kretali su se od oko sedam (IGH) do 13 tisuća kuna (Dalekovod).

Među nešto trgovanijim dionicama cijena je porasla dionica Ine, za 3,03 posto, na 3.400 kuna, dok je najveća dobitnica dionica HTP-a Korčula s cjenovnim skokom za 16,50 posto, na 60 kuna. Dionicama Ine ostvaren je promet od gotovo 58 tisuća kuna, a HTP-a Korčula tek 3,2 tisuće kuna.

Inače, dana se trgovalo s ukupno 37 dionica, pri čemu je cijena njih 20 porasla, njih 10 pala, a cijena sedam dionica se nije mijenjala.

Od objava na Burzi, dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Villa Dubrovnik je izvijestila da je glavna skupština dala suglasnost Upravi da od Dogus Croatia kupi stopostotni udjel u Dogus Marina Hotelima.

Glavna skupština je dala suglasnost Upravi da u ime društva, kao stjecatelja poslovnih udjela, zaključi Ugovor o prijenosu poslovnih udjela s društvom Dogus Croatia, kao prenositeljem poslovnog udjela. Predmet ugovora je 19 poslovnih udjela u iznosu od 194,9 milijuna kuna, što predstavlja 100 posto temeljnog kapitala društva Dogus Marina Hoteli, navodi se u objavi.

Ta je odluka uslijedila samo dva dana nakon što je Dogus Croatia prodao svoj udjel u Villi Dubrovnik. Naime, 11. kolovoza je objavljeno da su Erste Plavi mirovinski fondovi su od Dogus Croatia i nizozemskog Maritimusa kupili 89,60 posto hotelske tvrtke Villa Dubrovnik te najavili da će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Dionicama Ville Dubrovnik danas se nije trgovalo.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE