GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mrsićev prijedlog Zakon o radu: Tvrtke će u prve dvije i pol godine rada moći lako otpuštati

Mrsićev prijedlog Zakon o radu: Tvrtke će u prve dvije i pol godine rada moći lako otpuštati
PRIJEDLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2012 / 09:27
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB - Stupanjem na snagu novog Zakona o radu krajem iduće godine, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list iz Vlade, u povijest odlaze ugovori o radu na određeno i neodređeno vrijeme. Umjesto njih uveo bi se potpuno nov model: jedinstveni ugovor o radu ili single open ended contract!
Taj se revolucionarni model trenutno razvija, među ostalim, i u Sloveniji gdje će ove jeseni parlament raspravljati, a vjerojatno i usvojiti konačni kraj rada na određeno i neodređeno vrijeme. Riječ je o hibridu rada na određeno i na neodređeno vrijeme prema kojemu poslodavac u prve dvije i pol godine na jednostavniji način može otpustiti radnika, a nakon tog razdoblja radnik uživa sva prava kao kod rada na neodređeno vrijeme.

Što se tiče rada na određeno vrijeme, sa 13 posto u ukupnom broj zaposlenih Hrvatska je ispod europskog prosjeka, dok najviše ugovora na određeno vrijeme ima u Poljskoj, Španjolskoj, Portugalu i Sloveniji, gdje je svaki četvrti (Španjolska), odnosno svaki peti (Slovenija) radnik zaposlen na određeno vrijeme.

Jedinstveni ugovor o radu pretpostavlja tri faze, a radnička prava i sigurnost radnog mjesta rastu kroz godine. Prva tri mjeseca ili pola godine bilo bi pokusno razdoblje i u to vrijeme poslodavac bi radniku mogao otkazati ugovor bez navođenja bilo kakvih razloga. Riječ je o svojevrsnom probnom roku koji i sada postoji u Hrvatskoj kao mogućnost, ali ga poslodavci vrlo rijetko koriste.

Nakon toga slijedio bi period od, najvjerojatnije, dvije godine, kada bi radnicima prava rasla prema onima koje sada imaju u ugovorima na neodređeno vrijeme. U tom razdoblju, ako bi poslodavac radnika želio otpustiti, morao bi navesti zakonske razloge za otkaz. Nakon prve faze koja je sličnija radu na određeno vrijeme, to je prva faza koja nalikuje na rad na neodređeno vrijeme.

U posljednjoj, trećoj fazi, koja traje do mirovine, ili prekidanja radnog odnosa, radnička bi prava postupno rasla tako da bi, što pojedini radnik ima više staža kod poslodavca, teže mogao dobiti otkaz. Radi se de facto o nagrađivanju za dobar rad i vjernost poslodavcu. Treća je faza, zapravo, ono što se sada naziva klasičnim radom na neodređeno vrijeme, ali s pojednostavljenim formalnim postupcima za otpuštanje.

Ovaj se model vrlo ozbiljno razmatra u Vladi, a bude li usvojen, radnici će dobiti veću sigurnost, ali i niz pogodnosti koje danas u Hrvatskoj nemaju deseci tisuća radnika na određeno vrijeme.

- U našem sustavu pojedinim radnicima iz mjeseca u mjesec produžavaju se ugovori na određeno vrijeme, mijenjaju se radna mjesta isključivo radi forme, ali oni i dalje obavljaju iste poslove. Ti ljudi nemaju sigurno radno mjesto i svaki mjesec, ili svaka tri mjeseca mogu očekivati otkaz. Usto, banke radnicima na određeno vrijeme ne daju kredite - objašnjava naš sugovornik.

Uz ovaj model moguće je da će se, doznaje se, osnovati i tzv. fond solidarnosti iz kojega bi se radnicima koji u pokusnom razdoblju dobiju otkaz isplatila neka vrsta otpremnine. Naravno, pravo na takvu otpremninu imali bi samo oni zaposlenici koji bi otkaz dobili bez vlastite krivnje. Taj fond mogao bi se puniti iz doprinosa, preraspodjelom trenutnih doprinosa. Hoće li se i u Hrvatskoj osnovati takav jedan fond, još uvijek nije odlučeno, a prvi jasniji obrisi novog zakona bit će poznati najranije sredinom iduće godine. Ovaj model ugovora dijelom bi mogli podržati poslodavci jer im se u jednom kraćem razdoblju omogućava lakše otpuštanje, što je jedan od njihovih zahtjeva. No pitanje je kako će prihvatiti konačno ukidanje ugovora na određeno vrijeme.

Single open ended contract trebao bi pomoći i mladim ljudima da dođu do zaposlenja. Jer, dokle god su stariji radnici, mahom na neodređeno, sigurni na svojim radnim mjestima, a poslodavcima je dostupno zapošljavanje na određeno vrijeme, mladi, iako vrlo obrazovani ljudi, jednostavno ne dobivaju priliku.

- Ovaj mi se model čini jako dobrim s obzirom na to kakva je situacija u Hrvatskoj. Mislim da će se to svidjeti poslodavcima. Osobno sam veliki protivnik rada na određeno vrijeme, ali se isto tako zalažem za lakše i jednostavnije otpuštanje. A u ovom modelu rješavaju se oba ta problema - kaže poslovni anđeo Hrvoje Prpić.

Smatra da se u Hrvatskoj rad na određeno vrijeme dosad koristio kao mogućnost za lakše otpuštanje.

www.jutarnji.hr
Tagovi: Zakon o radu, Mirando Mrsić, ugovor na neodređeno vrijeme, open ended contract, Hrvoje Prpić, otpuštanja, radnička prava
PROČITAJ I OVO
Što će nam donijeti uvođenje eura?
EURO
Što će nam donijeti uvođenje eura?
ZAGREB - Kaže se da su u strahu velike oči, a strah od poskupljenja zbog uvođenja eura ima goleme oči.
Kako je Španjolska postala visokorizična?
KORONA
Kako je Španjolska postala visokorizična?
BARCELONA - Pored Nizozemske je i njemačkim turistima također omiljena Španjolska svrstana u zemlje "visokog rizika" od korone - i to usred odmora. Izgleda da to više muči turoperatore nego same turiste.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Podravka u fokusu
ZAGREB – Na Zagrebačkoj su burzi indeksi blago porasli u petak, no i dalje je na putu gubitaka četvrti tjedan zaredom, dok je, zahvaljujući trgovanju dionicama Podravke, promet povećan.
Četiri svjetske kulinarske zvijezde s Michelinovim zvjezdicama ovoga ljeta kuhaju u Alhambri
GASTRO
Četiri svjetske kulinarske zvijezde s Michelinovim zvjezdicama ovoga ljeta kuhaju u Alhambri
MALI LOŠINJ – Ovoga ljeta jedan od top 10 hotela u Europi, raskošni Boutique Hotel Alhambra u Lošinju, bit će domaćin velikim međunarodnim kulinarskim zvijezdama.
Za vozače loše vijesti, raste cijena automobilskih guma
POSKUPLJENJE
Za vozače loše vijesti, raste cijena automobilskih guma

ZAGREB - Troškovi prirodne gume u prvoj polovici 2021. bili su u prosjeku 57 posto veći od prošlogodišnjih.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE