GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUP izdao uputu o karanteni za vozače

MUP izdao uputu o karanteni za vozače
UPUTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izdalo je "Uputu o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila", a ona se odnosi na trgovačka društva i obrte te vozače teretnih vozila koji imaju istovar robe u Hrvatskoj.

Za sve vozače koji su u tranzitu kroz RH primjenjuju se tranzitni koridori.

Prema uputi, trgovačka društva i obrtnici moraju najaviti za koliko osoba treba osigurati karantenu te dostaviti podatke u koju županiju dolaze, odnosno identifikacijske podatke vozača, njihove kontakt telefone i registarsku oznaku vozila na e-mail adresu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stozercz@mup.hr.

Nadalje, sva trgovačka društva odnosno obrti trebaju pravovremeno najaviti dolazak na granicu Hrvatske tako da na spomenutu e-mail adresu dostave ime trgovačkog društva ili obrta, ime i prezime vozača, njegov OIB, iz koje zemlje dovozi robu, koji granični prijelaz koristi, mjesto istovara i mjesto njegove karantene.

U uputama stoji i da prijevoznici koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu sukladno mjerama zdravstvenog nadzora, mogu zatražiti njihovo formiranje unutar svojih poslovnih prostora od županijskog stožera civilne zaštite. Županijski stožer civilne zaštite zadužuje se da prikupljanje svih potrebnih podataka o osobama u odobrenim objektima-karantenama. Na te osobe primjenjivat će se sve mjere o samozaštitnom ponašanju, samoizolaciji u kabinama kamiona, kao i koridorima dolaska.

Trgovačka društva odnosno obrti moraju obavijestiti županijske centre civilne zaštite na broj telefona 112 o dolasku vozača u karantenu i polasku vozača iz karantene, te daljnji smjer kretanja.

Trgovačka društva (obrti) kojima robu dovoze inozemni dobavljači moraju najaviti njihov dolazak i dati sve potrebne podatke o vozaču, tvrtki, graničnom prijelazu koji će koristiti, mjestu istovara i sl. Na te vozače, koji se odmah nakon istovara vraćaju u svoju zemlju, neće se primjenjivati mjere zdravstvenog nadzora.

Trgovačka društva za koje robu dopremaju inozemni dobavljači dužna su svoje dobavljače obavijestiti o mjestu karantene za spomenute vozače. Na iste se primjenjuju sve mjere o samozaštitnom ponašanju, samoizolaciji u kabinama kamiona, koridorima dolaska i svemu ostalom.

Trgovačka društva i obrti moraju odmah obavijestiti mjerodavni županijske centar civilne zaštite o smještaju inozemnih vozača u karantenu.

Tagovi: karantena za ovzače, MUP, Ministarstvo unutarnjih poslova
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE