GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma

Musk otkrio da boluje od Aspergerova sindroma
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 15:36
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Elon Musk, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kao gost-domaćin američkog televizijskog showa Saturday Night Live kazao je da ima Aspergerov sindrom.

U uvodnom obraćanju gledateljima je poručio da je prva osoba s Aspergerovim sindromom koja vodi ovaj show, ali to nije točno.

Naime, kanadski glumac Dan Aykroyd 2003. godine bio je prvi gost-domaćin sa ovim sindromom, a koji je tom prilikom otvoreno govorio o sindromu, prenosi američki list Daily Beast.

Ostatak obraćanja Musk je iskoristio da se našali na račun svog statusa, kao i na svoju fasciniranost kriptovalutom Dogecoin.

Musk se našalio i oko svog profila na Twitteru, gdje ga prati više od 50 milijuna korisnika. Naime, milijarder ponekad objavljuje bizarne stvari, zbog čega su mnogi gledatelji izrazili nezadovoljstvo kada je najavljen kao voditelj showa.

“Gledajte, znam da ponekad objavljujem čudne stvari, ali tako mi mozak funkcionira. Svima koje sam uvrijedio želim poručiti da sam vratio u život električne automobile i šaljem ljude na Mars u raketi. Zar ste mislili da ću biti opušten, normalan tip?”, izjavio je.

Aspergerov sindrom je, inače, stanje iz autističnog spektra, a koje je povezano sa socijalnim poteškoćama. Pojedini stručnjaci predlažu zapošljavanje osoba sa ovim sindromom jer mogu ostvariti uspjeh u tehnologiji, poduzetništvu i drugim poslovima za koje su potrebne analitičke vještine.

Poslovni magazin Forbes je Muskovo bogatstvo procijenio na 166 milijardi dolara. Veći dio bogatstva je ostvario suvlasništvom u kompaniji Tesla i potpunim vlasništvom nad kompanijom SpaceX.

On nije prvi milijarder koji je bio voditelj showa "Saturday Night Live". Prije njega u ovoj ulozi bili su bivši američki predsjednik i biznismen Donald Trump, televizijska zvijezda Oprah Winfrey i legendarni koraškaš Miachael Jordan.

Tagovi: Elon Musk,Aspergerov sindrom, Twitter, Tesla, dogecoin
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE