GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2015 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina koje objavljuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 0,3%.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u prosincu 2014. više su za 1,5% u odnosu na studeni 2014. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 0,9%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosila je 1.562 eura/m2, što je 0,9% više u odnosu na studeni, a 0,2% niže u odnosu na prosinac 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.028 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.936 eura/m2.  Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi  1.133 eura/m2 te je to ujedno i jedina četvrt u kojoj je prosječna tražena cijena stana viša nego u istom mjesecu prošle godine (1,2%).

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su rastu (0,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 0,3%.

Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.533 eura/m2 što je 0,3% manje nego prethodnog mjeseca, a 0,6% manje u odnosu na prosinac 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na studeni veća je za tek 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 1,2% i iznosi 2.022 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.  S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.718 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.731 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 0,7% i iznosi 1.574 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 1%.  Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2014. godine 0,2% više, isto kao i u Rijeci (0,2%).  Prosječna tražena cijena stana u Splitu u prosincu iznosi 2.174 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.497 eura/m2. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2% i iznosi 1.853 eura/m2.
Tagovi: cijene nekretnina, tražene cijene nekretnina, Zagreb, Sesvete, Medveščak, Jadran, Istra, Zadar
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE