GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2015 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina koje objavljuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 0,3%.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u prosincu 2014. više su za 1,5% u odnosu na studeni 2014. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 0,9%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosila je 1.562 eura/m2, što je 0,9% više u odnosu na studeni, a 0,2% niže u odnosu na prosinac 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.028 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.936 eura/m2.  Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi  1.133 eura/m2 te je to ujedno i jedina četvrt u kojoj je prosječna tražena cijena stana viša nego u istom mjesecu prošle godine (1,2%).

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su rastu (0,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 0,3%.

Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.533 eura/m2 što je 0,3% manje nego prethodnog mjeseca, a 0,6% manje u odnosu na prosinac 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na studeni veća je za tek 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 1,2% i iznosi 2.022 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.  S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.718 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.731 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 0,7% i iznosi 1.574 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 1%.  Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2014. godine 0,2% više, isto kao i u Rijeci (0,2%).  Prosječna tražena cijena stana u Splitu u prosincu iznosi 2.174 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.497 eura/m2. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2% i iznosi 1.853 eura/m2.
Tagovi: cijene nekretnina, tražene cijene nekretnina, Zagreb, Sesvete, Medveščak, Jadran, Istra, Zadar
PROČITAJ I OVO
Bitcoin u tjednu ojačao pet posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u tjednu ojačao pet posto
NEW YORK - Čini se da trenutno kriptovalute pružaju svojevrsno utočište od inflacije.
Svjetska tržišta: Indeksi pali drugi tjedan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi pali drugi tjedan zaredom
ZAGREB – Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja oporavka globalnog gospodarstva i skorašnjeg smanjenja fiskalnih i monetarnih poticaja.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
ZAGREB – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači očekuju da će američka središnja banka početi ukidati monetarne poticaje gospodarstvu do kraja godine.
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Podravka u fokusu, blagi tjedni pad indeksa
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je stagnaciju indeksa, ali i značajno bolji promet.
Brodari postaju sjajna oklada
VOZARINE RASTU
Brodari postaju sjajna oklada
ANALIZA - Ekonomski oporavak usporava se više nego što se očekivalo na račun delta soja koronavirusa, s kašnjenjima u globalnom lancu opskrbe i očekivanom nižom potražnjom kućanstava od očekivane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE