GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.
DOBAR TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 15:43
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije izvijestila kako je na području županije u prvih sedam mjeseci dosegnuto 70 posto dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. No, u srpnju je dosegnuto čak 86 posto dolazaka od rekordne 2019. te 83 posto noćenja, naglasila je.

Najviše noćenja ostvareno je na Krku, koji i ima najviše smještajnih kapaciteta u županiji. Na Krku je ostvareno 37 posto ukupnih noćenja u sedam mjeseci, a slijedi cresko-lošinjsko otočje. Najviše gostiju boravilo je u domaćinstvima, gdje je ostvareno 43 posto od svih noćenja.

Peršić Živadinov je naglasila da je najveći porast noćenja u objektima najviše kategorije. Tako je u svim smještajnim objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, hotelima, kampovima ili domaćinstvima, broja noćenja prema prošloj godini porastao za 58 posto, rekla je.

I dalje je najviše gostiju iz Njemačke, vratili su se Austrijanci, a znatan porast dolazaka je gostiju iz Češke i Poljske. Trenutno je na području Primorsko-goranske županije 185 tisuća gostiju. Peršić Živadinov dodaje da ova županija gostima pruža visoku razinu sigurnosti u epidemiji covida-19. Na više od 50 lokacija širom županije gosti se mogu testirati prije povratka po prihvatljivima cijenama.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je istaknuo da je otvorena jednomjesečna javna rasprava o Planu razvoja PGŽ za sljedeće petogodišnje razdoblje. U njoj su, kao i u prethodnoj petogodišnjoj Strategiji razvoja PGŽ, ostali isti strateški ciljevi, a to je razvijati konkurentnu, pametnu, održivu i socijalno pravednu županiju, privlačnu za život i rad, rekao je župan. To se namjerava postići putem 60-ak mjera.

U izvješću o provedbi dosadašnje Strategije razvoja 2016. - 2020. ističe se ulaganje županije više od dvije milijarde kuna, od čega samo u posljednjoj godini pola milijarde. Prvenstveno se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, obnovu, izgradnju i proširenje škola, poput onih u Jelenju, Matuljima i Dražicama te objekte u zdravstvu, među kojima se ističe lječilište u Velom Lošinju, kao i u EU projekte kao što su Putovima Frankopana ili Mala barka, zaključio je župan.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, Irena Peršić Živadinov, otok Krk, Cres, Lošinj
PROČITAJ I OVO
Budimpešta: Podignut spomenik izumitelju bitcoina, Satoshiju Nakamotu
SPOMENIK
Budimpešta: Podignut spomenik izumitelju bitcoina, Satoshiju Nakamotu
BUDIMPEŠTA - U parku Graphisoft u blizini Dunava, u poslovnom središtu Budimpešte, osvanuo je ovoga tjedna novi spomenik.
Azijska tržišta: Oštar pad na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad na početku tjedna
ŠANGAJ – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica dodatno pale, nakon oštrih gubitaka prošloga tjedna, a pod najvećim je pritiskom burza u Hong Kongu zbog financijskih problema kompanije China Evergrande.
Žigman: Mirovinskim fondovima uskoro mogućnost rizičnijih ulaganja
MIROVINCI
Žigman: Mirovinskim fondovima uskoro mogućnost rizičnijih ulaganja
ZAGREB - Predsjednik Upravnoga vijeća Hanfe Ante Žigman rekao je u nedjelju da su obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi jedini način da se mirovine povećaju u budućnosti, najavio je i nove rizičnije oblike ulaganja, ali i ustvrdio da to sigurno neće biti prerizična ulaganja u kriptovalute.
Zašto su investitori zaboravili na zlato?
PLEMENITI METALI
Zašto su investitori zaboravili na zlato?
NEW YORK - Unca zlata pala je gotovo dva posto u prošlom tjednu, dok je cijena srebra pala najniže ove godine (ispod 22,5 dolara za uncu).
Savić o uvođenju eura: Postoji strah od poskupljenja, ali...
EURO
Savić o uvođenju eura: Postoji strah od poskupljenja, ali...
ZAGREB - Govoreći o tome kako će se banke i trgovci prilagoditi promjeni valute, Savić uvjerava kako će se paziti da konverzije depozita ili štednje ne idu na štetu građana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE