GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.
DOBAR TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 15:43
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije izvijestila kako je na području županije u prvih sedam mjeseci dosegnuto 70 posto dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. No, u srpnju je dosegnuto čak 86 posto dolazaka od rekordne 2019. te 83 posto noćenja, naglasila je.

Najviše noćenja ostvareno je na Krku, koji i ima najviše smještajnih kapaciteta u županiji. Na Krku je ostvareno 37 posto ukupnih noćenja u sedam mjeseci, a slijedi cresko-lošinjsko otočje. Najviše gostiju boravilo je u domaćinstvima, gdje je ostvareno 43 posto od svih noćenja.

Peršić Živadinov je naglasila da je najveći porast noćenja u objektima najviše kategorije. Tako je u svim smještajnim objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, hotelima, kampovima ili domaćinstvima, broja noćenja prema prošloj godini porastao za 58 posto, rekla je.

I dalje je najviše gostiju iz Njemačke, vratili su se Austrijanci, a znatan porast dolazaka je gostiju iz Češke i Poljske. Trenutno je na području Primorsko-goranske županije 185 tisuća gostiju. Peršić Živadinov dodaje da ova županija gostima pruža visoku razinu sigurnosti u epidemiji covida-19. Na više od 50 lokacija širom županije gosti se mogu testirati prije povratka po prihvatljivima cijenama.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je istaknuo da je otvorena jednomjesečna javna rasprava o Planu razvoja PGŽ za sljedeće petogodišnje razdoblje. U njoj su, kao i u prethodnoj petogodišnjoj Strategiji razvoja PGŽ, ostali isti strateški ciljevi, a to je razvijati konkurentnu, pametnu, održivu i socijalno pravednu županiju, privlačnu za život i rad, rekao je župan. To se namjerava postići putem 60-ak mjera.

U izvješću o provedbi dosadašnje Strategije razvoja 2016. - 2020. ističe se ulaganje županije više od dvije milijarde kuna, od čega samo u posljednjoj godini pola milijarde. Prvenstveno se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, obnovu, izgradnju i proširenje škola, poput onih u Jelenju, Matuljima i Dražicama te objekte u zdravstvu, među kojima se ističe lječilište u Velom Lošinju, kao i u EU projekte kao što su Putovima Frankopana ili Mala barka, zaključio je župan.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, Irena Peršić Živadinov, otok Krk, Cres, Lošinj
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE