GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.

Na Kvarneru 70% dolazaka u sedam mjeseci u odnosu na 2019.
DOBAR TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 15:43
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije izvijestila kako je na području županije u prvih sedam mjeseci dosegnuto 70 posto dolazaka u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. No, u srpnju je dosegnuto čak 86 posto dolazaka od rekordne 2019. te 83 posto noćenja, naglasila je.

Najviše noćenja ostvareno je na Krku, koji i ima najviše smještajnih kapaciteta u županiji. Na Krku je ostvareno 37 posto ukupnih noćenja u sedam mjeseci, a slijedi cresko-lošinjsko otočje. Najviše gostiju boravilo je u domaćinstvima, gdje je ostvareno 43 posto od svih noćenja.

Peršić Živadinov je naglasila da je najveći porast noćenja u objektima najviše kategorije. Tako je u svim smještajnim objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, hotelima, kampovima ili domaćinstvima, broja noćenja prema prošloj godini porastao za 58 posto, rekla je.

I dalje je najviše gostiju iz Njemačke, vratili su se Austrijanci, a znatan porast dolazaka je gostiju iz Češke i Poljske. Trenutno je na području Primorsko-goranske županije 185 tisuća gostiju. Peršić Živadinov dodaje da ova županija gostima pruža visoku razinu sigurnosti u epidemiji covida-19. Na više od 50 lokacija širom županije gosti se mogu testirati prije povratka po prihvatljivima cijenama.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je istaknuo da je otvorena jednomjesečna javna rasprava o Planu razvoja PGŽ za sljedeće petogodišnje razdoblje. U njoj su, kao i u prethodnoj petogodišnjoj Strategiji razvoja PGŽ, ostali isti strateški ciljevi, a to je razvijati konkurentnu, pametnu, održivu i socijalno pravednu županiju, privlačnu za život i rad, rekao je župan. To se namjerava postići putem 60-ak mjera.

U izvješću o provedbi dosadašnje Strategije razvoja 2016. - 2020. ističe se ulaganje županije više od dvije milijarde kuna, od čega samo u posljednjoj godini pola milijarde. Prvenstveno se ulagalo u komunalnu infrastrukturu, obnovu, izgradnju i proširenje škola, poput onih u Jelenju, Matuljima i Dražicama te objekte u zdravstvu, među kojima se ističe lječilište u Velom Lošinju, kao i u EU projekte kao što su Putovima Frankopana ili Mala barka, zaključio je župan.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, Irena Peršić Živadinov, otok Krk, Cres, Lošinj
PROČITAJ I OVO
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
ŽELJEZNICA
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
PARIZ - Francusko ministarstvo okoliša objavilo je u srijedu da je zadružnom društvu Railcoop izdalo dozvolu za pružanje usluga željezničkog prijevoza putnika i tereta.
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli su drugi dan zaredom, uz znatno manji promet nego prethodnih dana, a pritom je na najvećem dobitku bio industrijski sektor.
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
FOREX
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
LONDON - Tečaj dolara u srijedu ije bilježio većih promjena prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori čekaju smjernice iz američke središnje banke Fed u vezi budućih monetarnih poteza.
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAHTJEVI
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAGREB - Nakon uvođenja eura kunske novčanice idu u skladište. Građani će kovanice moći zamijeniti eurom u roku od tri godine, a za zamjenu papirnatih nema ograničenja, piše u srijedu Jutarnji list.
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u srijedu pale treći dan zaredom, no vrlo blago jer su ponešto ublažene zabrinutosti nakon što je kineska kompanija Evergrande poručila da će platiti neke dospjele kamate na obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE