GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na početku kolovoza ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019.

Na početku kolovoza ostvareno 93 posto rezultata iz rekordne 2019.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 12:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB- Prema podacima sustava eVisitor prema kojima u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj ostvareno je oko 1,6 milijuna dolazaka te oko 12 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast 20 posto u dolascima i 29 posto u noćenjima.

U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. godine to je 80 posto rezultata u dolascima i 93 posto u noćenjima.

'Iznimno dobri trendovi turističkog prometa iz srpnja nastavljeni su i tijekom kolovoza u kojem smo praktički izjednačili rezultat postignut u kolovozu rekordne 2019. godine! Svi dosadašnji rezultati posljedica su vrlo dobre pripreme i provedbe sezone od strane cjelokupnog turističkog sektora i mjera Vlade, ali i činjenice da je naša zemlja najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza pa i rujna su također vrlo dobre', izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je za daljnje tijekove najključnije održavanje povoljne epidemiološke slike, pridržavanje svi propisanih epidemioloških mjera i preporuke kao i procjepljivanje stanovništva u što većem broju.

Naime, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 8 milijuna dolazaka i 49 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast 46 posto u dolascima i 37 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine to je 60 posto rezultata u dolascima i 70 posto u noćenjima.

U Hrvatskoj i dalje na dnevnoj bazi boravi više od milijun turista od kojih je oko 920 tisuća inozemnih. Trenutno najviše turista boravi u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po nacionalnosti najviše je Nijemaca i domaćih turista, a zatim slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.

Tagovi: hrvatski turizam, turistička sezona, Kristjan Staničić, Željko Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE