GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Wall Streetu oprez, indeksi stagnirali

Na Wall Streetu oprez, indeksi stagnirali
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeks ostali gotovo nepromijenjeni jer ulagači nisu voljni riskirati dok ne bude jasnija slika o kretanju inflacije u SAD-u.

Dow Jones oslabio je 30 bodova ili 0,09 posto, na 34.599 bodova, dok je S&P 500 ojačao 0,02 posto, na 4.227 bodova, a Nasdaq indeks 0,31 posto, na 13.924 boda.

I dok su Dow Jones i S&P 500 indeks stagnirali, Nasdaq je blago ojačao, zahvaljujući rastu cijena dionica u tehnološkom sektoru, uključujući Amazon.com i Apple.

Na tržištu je i dalje najvažnije pitanje hoće li inflacija u SAD-u biti privremena, kako to tvrdi Fed, ili trajna. Zbog toga se s oprezom čeka izvješće o kretanju potrošačkih cijena, koje će biti objavljeno u četvrtak.

„Čekamo podatke o inflaciji, komentare čelnika Feda i sezonu objava kvartalnih poslovnih rezultata. Danas nije bilo puno motivirajućih vijesti”, kaže Paul Nolte, portfelj menadžer u tvrtki Kingsview Asset Management.

Nedavni podaci pokazali su da se inflacija u SAD-u kreće oko 3 posto, znatno iznad ciljanih razina Feda od oko 2 posto, pa se ulagači plaše da bi središnja banka mogla početi zaoštravati monetarnu politiku prije nego što se očekuje.

Mnogi investitori očekuju da će Fed plan o smanjenju iznosa za kupnju obveznica objaviti kasnije tijekom godine, dok bi stvarno smanjenje iznosa moglo uslijediti početkom iduće godine.

Od početka godine S&P 500 na dobitku je oko 12 posto, a sada je od rekordne razine, dosegnute početkom svibnja, udaljen samo oko 1 posto, kao i Dow Jones indeks.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,25 posto, na 7.095 bodova, a pariški CAC 0,11 posto, na 6.551 bod. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,23 posto, na 15.640 bodova.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE