GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Wall Streetu usporen pad indeksa

Na Wall Streetu usporen pad indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 07:32
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su Dow Jones i S&P 500 indeks pali i u srijedu, peti dan zaredom, no znatno sporije nego prethodnih dana, a ulagači i dalje najviše prate vijesti o širenju koronavirusa.

Dow Jones oslabio je 123 boda ili 0,46 posto, na 26.957 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,38 posto, na 3.116 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,17 posto, na 8.980 bodova.

U posljednjih pet dana ti su indeksi potonuli oko 8 posto, što je posljedica strahovanja ulagača od širenja koronavirusa izvan Kine.

U Kini se već danima broj novozaraženih i umrlih od tog virusa smanjuje, no virus se brzo širi izvan Kine, pa je jučer po prvi put broj novozaraženih izvan Kine bio veći od broja novozaraženih u toj zemlji.

Ulagači na Wall Streetu plaše se širenja virusa po SAD-u, nakon što je dan prije američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorio da bi se trebali pripremiti za moguće širenje epidemije u SAD-u, pozivajući škole, tvrtke i lokalne vlasti da razmisle o mjerama opreza, kao što je otkazivanje javnih događanja.

„Glavna je priča da je usporen pad tržišta. Za razliku od rasprodaje proteklih dana, sada su ulagači razmislili nakon novih vijesti o virusu, a potom odlučili prikladno reagirati. Tržište je palo, ali ne previše”, kaže Brad McMillan, direktor u tvrtki Commonwealth Financial Network.

U većini od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa cijene su dionica jučer pale, a najviše u energetskom, 3 posto, što je posljedica pada cijena nafte.

Najviše je, pak, porastao tehnološki sektor, 0,4 posto.

Obujam trgovanja i dalje je velik, što ukazuje na povlačenje ulagača s tržišta.

Na američkim je burzama vlasnika jučer zamijenilo 11,8 milijardi dionica, dok je prosječni dnevni obujam u posljednjih 20 dana iznosio 8,2 milijarde.

I na europskim je burzama zaustavljen oštar pad cijena dionica. Londonski FTSE indeks ojačao je jučer 0,35 posto, na 7.042 bodova, a pariški CAC 0,09 posto, na 5.684 boda. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,12 posto, na 12.774 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE