GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najave za turistički rujan na Kvarneru i više nego dobre

Najave za turistički rujan na Kvarneru i više nego dobre
POZITIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2021 / 14:48
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA – Najave za turistički rujan na Kvarneru su više nego dobre, nakon što je u kolovozu ostvareno 5,5 milijuna noćenja, što je na razini 90 posto ostvarenog u kolovozu u rekordnoj 2019., a smještaj visoke kategorije i dalje je najtraženiji, kazala je u utorak direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Sada na Kvarneru odmara oko 110 tisuća gostiju, a TZ Kvarnera nastavlja s provođenjem promotivnih kampanja za posezonu, navela je direktorica TZ Kvarnera na konferenciji za novinare, naglasivši da ipak sve ovisi o broju oboljelih i odlukama europskih vlada o putovanjima u inozemstvo.

Prema podacima sustava eVisitor, od početka godine do kraja kolovoza na Kvarneru bilo je gotovo 12,5 milijuna noćenja, što je 77 posto od noćenja u 2019. te 29 posto više nego lani.

"Ako rezultate iz srpnja i kolovoza sagledamo zajednički, vidimo koliko je glavni dio ovogodišnje turističke godine bio uspješan – u ta dva mjeseca ostvareno je nešto više od 10 milijuna noćenja, što je 87 posto noćenja usporedimo li ih sa srpnjem i kolovozom 2019. godine, odnosno 28 posto više noćenja usporedimo li ih sa srpnjem i kolovozom 2020.," kazala je Peršić Živadinov.

Najbrojniji tijekom kolovoza bili su gosti iz Njemačke, njih gotovo 2 milijuna, zatim iz Hrvatske (800 tisuća), Slovenije (700 tisuća) te Austrije (420 tisuća), a vratili su se i gosti iz Italije, s 48 posto više noćenja nego u kolovozu lani.

Hoteli s pet zvjezdica ostvarili su 108 posto više, a hoteli sa četiri zvjezdice 94 posto više noćenja u odnosu na kolovoz 2020. U kampovima s pet zvjezdica bilo je 68 posto, a u kampovima sa četiri zvjezdice 76 posto više noćenja. Obiteljski smještaj sa četiri i pet zvjezdica imao je po 40 posto više noćenja.

U nautičkom charter prometu je u prvih osam mjeseci ostvareno 91 posto noćenja u odnosu na osam mjeseci 2019., dok je u usporedbi s istim razdobljem lani ostvareno 74 posto više. Najviše je bilo gostiju iz Njemačke i Austrije, a prema informacijama iz marina i agencija, do kraja listopada nema slobodnih kapaciteta.

Prema kvarnerskim subregijama, najviše noćenja u kolovozu bilo je na otoku Krku - 2 milijuna ili 86 posto noćenja iz 2019., a slijede cresko-lošinjski arhipelag, crikveničko-vinodolska rivijera, otok Rab, opatijska rivijera, riječko područje i Gorski kotar. U Gorskom kotaru je u kolovozu ostvareno više od 26 tisuća noćenja, što je 8 posto više nego u kolovozu rekordne 2019.

Od početka siječnja do kraja kolovoza gotovo sve kvarnerske subregije dostigle su od 70 do 80 posto noćenja iz 2019. godine, dok je Gorski kotar u osam mjeseci imao 96 posto noćenja u odnosu na isti mjesec 2019.

Irena Peršić Živadinov kazala je da se trend dolazaka gostiju iz Hrvatskoj najbližih zemalja Europe i regije nastavio i u kolovozu te da su gosti ponovno tražili smještaj visoke kategorije, kao i na izdvojenim i lokacijama u zaleđu Opatije, Vinodolskoj općini, okolici Rijeke, unutrašnjosti Krka i Gorskom kotaru.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, Irena Peršić Živadinov
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE