GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najpovoljnije vikendice u Istri i Zadarskoj županiji

Najpovoljnije vikendice u Istri i Zadarskoj županiji
TRŽIŠTE NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2015 / 09:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,3%, dok su u odnosu na godinu ranije više za tek 0,2%, pokazuje indeks kojeg izrađuje Centar Nekretnina.
U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava. Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu, u odnosu na prošli mjesec, rastu, dok cijene nekretnina na Jadranu padaju.

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u veljači 2015. više su za 1,1% u odnosu na siječanj. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 1,6% u odnosu na veljaču 2014. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u veljači iznosila je 1.582 eura/m2, što je 1,1% više u odnosu na siječanj, a 1,6% više u odnosu na veljaču 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je samo u gradskim četvrtima Podsused i Stenjevec. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.034 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.926 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u veljači iznosi  1.124 eura/m2.  

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-1,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na siječanj cijene su niže za 0,7%.  Tražena cijena kuća na Jadranu, u veljači je iznosila 1.530 eura/m2 što je 0,9% manje nego prethodnog mjeseca, a 1,9% manje u odnosu na veljaču 2014. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na siječanj niža je za 0,8%, dok je na godišnjoj razini niža za 0,7% i iznosi 2.019 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u veljači iznosila je 2.599 eura/m2.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Istarskoj županiji s cijenom od 1.706 eura/m2 te Zadarskoj županiji s 1.713 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na siječanj niža je za 0,4% i iznosi 1.580 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 2,1%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu je u odnosu na siječanj identična (0,0%) i iznosi 2.172 eura/m2. U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u veljači iznosila 1.501 euro/m2, što je 0,6% niže nego u siječnju, dok je u Zadru iznosila 1.917 eura/m2, odnosno 4,2% više u odnosu na prethodni mjesec.

Tagovi: cijene nekretnina, tražene cijene nekretnina, tržište nekretnina, Zagreb, Istra, Centar Nekretnina
PROČITAJ I OVO
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
UZLET
Europski indeksi rastu osmi dan zaredom
FRANKFURT - Na europskim su burzama u utorak cijene dionica porasle osmi dan zaredom, što je njihov najduži pozitivni niz u više od dvije godine, jer ulagači vjeruju da će središnje banke i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku.
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether
KRIPTOVALUTE
Tehnička analiza: Kupovni signali za bitcoin i ether

NEW YORK - Tehnički analitičari smatraju da je nakon mjesec dana stagnacije došlo vrijeme za novi rast bitcoina i ethera.

Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
PUTOVANJA
Od danas ponovo vozom od Beograda do Bara
BAR - Dnevni međunarodni brzi voz na relaciji Bar – Beograd – Bar počeće danas opet da saobraća, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore ŽPCG.
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
TURISTIČKA SEZONA
Hrvatska postaje prva COVID-safe destinacija, to donosi značajne koristi
BERLIN - S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi, rekla je Brnjac nakon sastanka pojasnivši kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju.
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
RAST
Dionice Bosnalijeka na višegodišnjem maksimumu
SARAJEVO - Cijena dionica sarajevskog Bosnalijeka na Sarajevskoj berzi porasla je danas 10 posto vinuvši se na najveći nivo u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE