GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Najveća krađa u povijesti kriptovaluta

 Najveća krađa u povijesti kriptovaluta
KRAĐA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 10:19
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Više od 600 milijuna dolara ukradeno je u onome što se slobodno može nazvati najvećom krađom u povijesti kriptovaluta.

Hakeri su iskoristili ranjivost u Poly Networku, platformi koja nastoji povezati različite segmente blockchian tehnologije kako bi mogli raditi zajedno, piše CNBC.

Poly Network je otkrio napad na Twitteru i zatražio uspostavu komunikacije s hakerima te ih pozvao da "vrate hakiranu imovinu", piše tportal.

Blockchain je knjiga aktivnosti na kojima se temelje razne kriptovalute. Svaki digitalni novčić ima svoj blockchain i međusobno se razlikuju. Poly Network tvrdi da može posložiti ove različite blockchaine da rade međusobno.

Poly Network je decentralizirana financijska platforma. DeFi je širok pojam koji obuhvaća financijske aplikacije temeljene na blockchain tehnologiji koje nastoje izrezati posrednike - poput posrednika i burzi. Stoga se naziva decentraliziranim.

Zagovornici kažu da to može učiniti financijske aplikacije, poput kreditiranja ili zaduživanja, učinkovitijima i jeftinijima.

"Količina novca koju ste hakirali najveća je u povijesti DeFi -ja ”, napisao je Poly Network u drugom tweetu.

Nakon što su hakeri ukrali novac, počeli su ga slati na razne druge adrese kriptovaluta. Istraživači sigurnosne tvrtke SlowMist rekli su da je kriptovaluta u vrijednosti od više od 610 milijuna dolara prenesena na tri različite adrese.

Poly Network je pozvao mjenjačnice kriptovaluta da spomenute tokene koje dolaze s adresa povezanih s hakerima stavi na "crnu listu".

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, Poly Network, rudarenje bitcoina
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE