GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najveći dio Hrvatske za Njemačku više nije rizično područje

Najveći dio Hrvatske za Njemačku više nije rizično područje
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 17:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najveći dio Hrvatske od nedjelje za Njemačku više nije rizično epidemiološko područje, objavio je u petak Institut Robert Koch, a njemačko ministarstvo vanjskih poslova od početka srpnja ukida opće upozorenje za putovanja uvedeno na početku pandemije.

Nakon što je prošlog tjedna s popisa rizičnih zemalja skinuo Dubrovačko-neretvansku, Istarsku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Požeško-slavonsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, državni epidemiološki Institut Robert Koch je sada s popisa rizičnih područja uklonio i ostale hrvatske županije, s izuzetkom Međimurske i Varaždinske.

Ova odluka stupa na snagu u nedjelju što znači da svi oni koji se vraćaju u Njemačku više nisu dužni predočiti negativni test niti se digitalno prijavljivati prije povratka.

Obveza negativnog testa za sve one koji u Njemačku putuju zračnim putem i dalje ostaje na snazi.

Institut Robert Koch je s liste rizičnih zemalja skinuo i čitav niz europskih i svjetskih država poput cijele Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije i SAD-a. Slovenija još uvijek važi kao rizično područje.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas istodobno je najavio ukidanje općeg upozorenja od putovanja u rizična područja sa sedmodnevnom incidencijom ispod 200.

Ministarstvo vanjskih poslova i dalje odvraća od putovanja koja nisu iznimno nužna za zemlje koje slove kao visokorizične ili kao područja s raširenim varijantama koronavirusa.

„Ovaj korak je moguć jer u Europi ubuduće vrijede zajednička pravila za odnos prema cijepljenima, onima koji su preboljeli koronavirus kao i onima s negativnim testom“, priopćio je ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

On je istodobno upozorio na to da ukidanje upozorenja ne znači „poziv na potpunu bezbrižnost“.

„Putovanje uz razboritost i odmjerenost: to je slogan ovog ljeta“, poručio je Maas.

Tagovi: Njemačka, Institut Robert Koch, njemački turisti, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE