GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Navijači kao paravojne formacije, huliganstvo van kontrole

Navijači kao paravojne formacije, huliganstvo van kontrole
SKUPŠTINSKI ODBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2013 / 15:22
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove danas je rečeno da se navijačke grupe ponašaju kao "paravojne formacije" i da je huliganstvo van kontrole.

Odbor je zatražio od MUP-a da dostavi informaciju o navijačkim grupama i nasilju koje se dešavalo u poslednje vreme, o čemu će raspravljati do kraja meseca, odnosno nakon dobijenih podataka.

Član Odbora Milovan Drecun (SNS) rekao je u toku rasprave da je potrebno da to skupštinsko telo hitno raspravlja o tome, jer se navijačke grupe ponašaju u poslednje vreme "kao paravojne strukture".

U ponedeljak uveče pucano je u jednog od najpoznatijih navijača "Zabranjenih", koji su se na poslednjem derbiju sukobili sa suparničkom grupom "Alkatraz". U Novom Sadu je sinoć zapaljen automobil navijača FK Vojvodine. To su samo neki od incidenata u koje su umešani navijači, a koji poslednjih dana pune novinske stupce. Takođe, najavljeno je da će o navijačima raspravljati i Biro za koordinaciju službi bezbednosti u petak.

"Sada može da se čuje i najava da će na Banijici u nedelju (na utakmici Rad - Crvena zvezda) biti krvi", upozorio je Drecun.

Predsednik Odbora Dušan Bajatović je, nakon sednice, rekao novinarima da su poslanici jasno iskazali da huliganstvo predstavlja ozbiljan problem i ozbiljnu društvenu opasnost i da je praktično van kontrole državnih organa.

On je rekao da će sednica biti održana do kraja meseca, a da će nakon nje Odbor tražiti da se preduzmu mere, ne samo da se pojača represija prema huliganima, već i da se zakonski to ponašanje reguliše.

"Kao društvo moramo se suočiti sa tim da imamo problem nekontrolisanog ponašanja navijačkih grupa i to se mora staviti na dnevni red", rekao je Bajatović.

On je najavio da će ta sednica Odbora biti zatvorena za javnost, što dozvoljava Poslovnik o radu Skupštine Srbije.

Navijačke grupe su, pored sukoba na sportskim terenima, dovođene u vezu s nasiljem na ulicama na velikim skupovima, sa paljenjem amabasada, napadom na Paradu ponosa, a mediji su pisali da te nasilne grupe imaju podršku i političkih partija.

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove najavljeno je da će sa Odborom za kontrolu službi bezbednosti biti održana i zajednička sednica o, kako je rečeno, radikalnom islamu u Srbiji.

Tagovi: navijači, huligani, Delije, Grobari, Dušan Bajatović, FK Vojvodina, Skupština Srbije
PROČITAJ I OVO
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PRIZNANJA
Etnoland iz Pakova Sela osvojio Međunarodnu nagradu za kreativni turizam
PAKOVO SELO - U konkurenciji među 19 zemalja jugoistočne Europe gdje obitava preko 340 milijuna stanovnika, ETNOLAND Dalmati u Pakovu Selu osvojio je međunarodnu nagradu Big SEE Tourism Award 2020 u kategoriji “kreativna priča i identitet kao doživljaj”.
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Deveti uzastopni pad Atlantske plovidbe
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio blagi rast indeksa, ali i katastrofalan promet.
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
FOREX
Dolar stabilan, u fokusu pregovori o američkim poticajima
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak na međunarodnim tržištima nije bilježio veće promjene u odnosu na druge najznačajnije svjetske valute, dok su u fokusu investitora i dalje pregovori o novim poticajima za američko gospodarstvo.
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
TRŽIŠTE KAPITALA
Žigman: Hrvatska će nakon koronakrize financirati gospodarstvo preko tržišta kapitala EU
ROVINJ – „Europska komisija je prije mjesec dana donijela novi, osvježeni akcijski plan stvaranja jedinstvene unije tržišta kapitala koja bi trebala u potpunosti zaživjeti do kraja 2022. godine.“ – istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), Ante Žigman tijekom prezentacije na temu „Što nakon koronakrize“, održane danas u Rovinju, na konferenciji „Izazov promjene“.
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
NA VRHU
Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC
ZAGREB - Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC, Njemačka i Hrvatska apsolutni su pobjednici sezone, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE