GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nebojša Medojević: Milo pravi novi deal oko KAP-a, a da Lukšić za to i ne zna

Nebojša Medojević: Milo pravi novi deal oko KAP-a, a da Lukšić za to i ne zna
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2011 / 12:20
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Milo Đukanović je već duže vremena nezadovoljan radom Vlade koju optužuje da nije sposobna da privuče nove investicije, i da je s druge strane previše poslušna kada su u pitanju zahtjevi EU za vidljivim rezultatima u borbi protiv organziovanog kriminala i korupcije, tvrdi lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević.
On smatra da najava da indijski milijarder Sajan Jindal hoće da prezume akcije Kombinata aluminijuma, krije “novo strateško partnerstvo sa Rusijom”.

"Strateški politički zaokret od EU i NATO ka Rusiji, pokušaće objasniti kao jedini spas za našu posrnulu ekonomiju, jer je tobože EU u krizi i ne može obezbijediti nepohodan novac za investicije u Crnu Goru. Ruska strana se već par godina otvoreno žali da u Crnoj Gori više ne može da završi ono što je u prethodnom periodu s lakoćom mogla, da njihove investitore reketiraju sa raznih strana i da Vlada i opštine prema njima imaju loš odnos. Zato je Đukanović otvorio partijsku komunikaciju sa Jedinstvenom Rusijom i pokušava da sa Putinom i njegovim tajkunima i bezbjednosnim službama napravi novi veliki dil", izjavio je Medojević.

On je dodao da Đukanović nudi Rusima nalazište uglja u Maoču i izgradnju novog bloka TE, pomoć prilikom preuzimanja KAP-a i Rudnika boksita od Deripaske, koncesije za istraživanje i eksploataciju gasa i nafte na crnogorskom podmorju, kao i logističku podršku u pregovorima sa A2A o prezumanju EPCG”.
Tagovi: Nebojša Medojević, Kombinat aluminijuma, Milo Đukanović, Igor Lukšić, KAP, Vladimir Putin, Sayyan Jindal, A2A
PROČITAJ I OVO
Dean Kuchel: Zagreb ima sve što treba digitalnom nomadu
INTERVJU
Dean Kuchel: Zagreb ima sve što treba digitalnom nomadu
INTERVJU - "Želio bih vidjeti veću fleksibilnost u pogledu uvjeta, lakši proces, a također i dopustiti digitalnim nomadima da otvore lokalna poduzeća i ponude mogućnosti zapošljavanja - doista vjerujem da tu Hrvatska može imati najviše koristi.."
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali, u fokusu Podravka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali, u fokusu Podravka
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su Crobexi stagnirali uz negativni predznak, no uz znatno veći promet nego dan ranije, zahvaljujući izdašnom trgovanju dionicom Podravke.
Hrvatska iz EU fondova ugovorila 13,15 mlrd eura vrijednih projekata
EU FONDOVI
Hrvatska iz EU fondova ugovorila 13,15 mlrd eura vrijednih projekata
ZAGREB - Iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) Hrvatska je do 9. rujnaugovorila financiranje projekata u vrijednosti od 13,15 milijardi eura, čime je za 22,5 posto premašila iznos koji joj je bio dodijeljen za razdoblje od 2014. do kraja 2020. godine, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.
Hrvatska i dalje cijela u crvenom na novoj ECDC karti
KARTA
Hrvatska i dalje cijela u crvenom na novoj ECDC karti
ZAGREB - Europski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (ECDC) objavio je redovitu tjednu kartu 14-dnevne incidencije zaraze koronavirusom.
Wall Street porastao, inflacija popušta
RAST
Wall Street porastao, inflacija popušta
NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle jer su ulagače ohrabrili solidni gospodarski pokazatelji i naznake popuštanja inflacijskih pritisaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE