GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska se iz dana u dan susreće sa sve povoljnijom epidemiološkom slikom što svakako ide u prilog kvalitetnoj turističkoj sezoni.

COVID-19 ostavio je utjecaj na mnoge sfere života, ali ove godine svi se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni. Prema provedenom istraživanju Arbone, u razdoblju od 01.03.2020. kada se susrećemo s pandemijom COVID-19 u pretragama rezultata pretraživanja u Google tražilici rezultati prikazuju da ključne riječi vezane uz sezonu, kuća za odmor, privatni smještaj i godišnji odmor puno su traženije u posljednjih mjesec dana. Također, važan je podatak da su ti pojmovi puno pretraživaniji upravo za područje Hrvatske u odnosu na ostale turističke države atraktivne njemačkim turistima poput Španjolske, Italije i Grčke.

- Prema dobivenim rezultatima može se vidjeti značajan rast pretraga turističkih pojmova vezanih za odmor u Hrvatskoj. Najava je to dobre turističke sezone koja u ovom periodu nakon pandemije za Hrvatsku puno znači. Potrebna je promptna strategija i brza aktivacija svih resursa kako bi ostvarili dobru sezonu i turizam ponovno vratili u Lijepu našu, završio je Sandro Lazarić iz Arbone.

Privatni smještaj je unatrag godinu dana najpoželjniji upravo zbog održavanja potrebnih mjera zaštite, sigurnosti i odvojenosti od ostalih. U razdoblju od 01.03.2020. do 14.06.2021. vidimo rast krivulje prošlog ljeta, ali onda u posljednjih mjesec dana ove godine streloviti rast pretraživanja istih i to upravo za Hrvatsku. Hrvatska raspolaže velikim brojem različitih oblika privatnog smještaja na različitim lokacijama i tu je prepoznata od strane njemačkih turista. Uz to, osjećaj zdravstvene sigurnosti koji se navodi kao jedan od najvažnijih čimbenika ove sezone svakako ide u korist Hrvatske.

Najnoviji trendovi predviđaju i oporavak turizma pojedinačno po gradovima. Uočava se porast broja pretraživanja od strane njemačkih turista kada žele pojedinačno pretražiti grad i njegovu ponudu te odlučiti gdje će otići na svoj odmor. Zabilježen je očekivani pad nakon ljetnih mjeseci prošle godine, ali sada ponovno sve krivulje rastu što svakako vraća optimizam u sve turističke djelatnosti i općenito u turizam Lijepe naše.

Dolazi ljeto, mjere su sve blaže, ljudi se vraćaju na ulice gradova, koncerte i festivale pod određenim uvjetima. Sve su to znakovi nove turističke sezone koja se oporavlja i za koju su najave da će ove godine biti bolja dolaskom čak 20-25 posto turista više nego je to zabilježeno prošle godine u jeku pandemiju.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, Sandro Lazarić, Google, Arbona
PROČITAJ I OVO
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
TURISTIČKA SEZONA
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
ZAGREB - Prema posljednjim podacima iz e-visitora, koji će se još nadopunjavati, u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 25 tisuća turista.
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
DOBRE VIJESTI
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
ZAGREB - Svi putnici koji se vraćaju moraju imati pri ulasku u Njemačku jedan od sljedećih dokumenata: trenutni test na koronu, dokaz o potpunom cijepljenju ili dokaz ozdravljenja. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od testa.
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
HOTELIJERI
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
ZAGREB - Hoteli s pet zvjezdica otprilike su na 95 posto popunjenosti. Vjetar u leđa, objašnjavaju, dalo im je ublažavanje mjera za putovanja.
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
LUKE
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
SPLIT - Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE