GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku

Nijemci više traže na Googleu Hrvatsku nego Španjolsku, Italiju i Grčku
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 19:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska se iz dana u dan susreće sa sve povoljnijom epidemiološkom slikom što svakako ide u prilog kvalitetnoj turističkoj sezoni.

COVID-19 ostavio je utjecaj na mnoge sfere života, ali ove godine svi se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni. Prema provedenom istraživanju Arbone, u razdoblju od 01.03.2020. kada se susrećemo s pandemijom COVID-19 u pretragama rezultata pretraživanja u Google tražilici rezultati prikazuju da ključne riječi vezane uz sezonu, kuća za odmor, privatni smještaj i godišnji odmor puno su traženije u posljednjih mjesec dana. Također, važan je podatak da su ti pojmovi puno pretraživaniji upravo za područje Hrvatske u odnosu na ostale turističke države atraktivne njemačkim turistima poput Španjolske, Italije i Grčke.

- Prema dobivenim rezultatima može se vidjeti značajan rast pretraga turističkih pojmova vezanih za odmor u Hrvatskoj. Najava je to dobre turističke sezone koja u ovom periodu nakon pandemije za Hrvatsku puno znači. Potrebna je promptna strategija i brza aktivacija svih resursa kako bi ostvarili dobru sezonu i turizam ponovno vratili u Lijepu našu, završio je Sandro Lazarić iz Arbone.

Privatni smještaj je unatrag godinu dana najpoželjniji upravo zbog održavanja potrebnih mjera zaštite, sigurnosti i odvojenosti od ostalih. U razdoblju od 01.03.2020. do 14.06.2021. vidimo rast krivulje prošlog ljeta, ali onda u posljednjih mjesec dana ove godine streloviti rast pretraživanja istih i to upravo za Hrvatsku. Hrvatska raspolaže velikim brojem različitih oblika privatnog smještaja na različitim lokacijama i tu je prepoznata od strane njemačkih turista. Uz to, osjećaj zdravstvene sigurnosti koji se navodi kao jedan od najvažnijih čimbenika ove sezone svakako ide u korist Hrvatske.

Najnoviji trendovi predviđaju i oporavak turizma pojedinačno po gradovima. Uočava se porast broja pretraživanja od strane njemačkih turista kada žele pojedinačno pretražiti grad i njegovu ponudu te odlučiti gdje će otići na svoj odmor. Zabilježen je očekivani pad nakon ljetnih mjeseci prošle godine, ali sada ponovno sve krivulje rastu što svakako vraća optimizam u sve turističke djelatnosti i općenito u turizam Lijepe naše.

Dolazi ljeto, mjere su sve blaže, ljudi se vraćaju na ulice gradova, koncerte i festivale pod određenim uvjetima. Sve su to znakovi nove turističke sezone koja se oporavlja i za koju su najave da će ove godine biti bolja dolaskom čak 20-25 posto turista više nego je to zabilježeno prošle godine u jeku pandemiju.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, Sandro Lazarić, Google, Arbona
PROČITAJ I OVO
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE