GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V

Njemačka planira nabavku 30 milijuna doza Sputnjika V
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 12:50
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka namjerava naručiti ukupno 30 milijuna doza ruskog cjepiva Sputnjik V, priopćeno je u četvrtak nakon razgovora premijera savezne pokrajine Saska i ruskog ministra zdravstva u Moskvi.

„Mi želimo kupiti tri puta po deset milijuna doza, u lipnju, srpnju i kolovozu“, rekao je premijer savezne pokrajine Saska Michael Kretschmer (Kršćansko-demokratska unija CDU) nakon razgovora s ruskim ministrom zdravstva Mihailom Muraškom u Moskvi.

Uvjet za kupnju cjepiva je, kako je naglasio saski premijer, da Sputnjik V stekne uporabnu dozvolu Europske agencije za lijekove (EMA).

Trenutno se, kako je rekao Muraško, jedna delegacija EMA-e nalazi u Moskvi.

„Bilo bi izvrsno kada bi dozvola bila izdana još tijekom svibnja“, rekao je Muraško.

Kretschmer je rekao da bi mjesečno oko pola milijuna doza Sputnjika V bilo upotrijebljeno u saveznoj pokrajini Saska, gdje je, kako je rekao, povjerenje u rusko cjepivo veliko.

„Vidjet ćemo je li spremnost za primanje ruskog cjepiva isto tako velika i drugdje“, rekao je Kretschmer aludirajući na moguće rezerve građana u zapadnim njemačkim saveznim pokrajinama prema cjepivu koje dolazi iz Rusije.

Saska se nalazi na istoku zemlje i nekad se nalazila u sastavu Istočne Njemačke.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u srijedu kritizirala neke članice Europske unije koje primjenjuju cjepivo Sputnjik V i prije nego što je EMA izdala dozvolu.

I njemačke savezne pokrajine Bavarska i Mecklenburg-prednje Pomorje su već započele pregovore s ruskim proizvođačem cjepiva Sputnjik V.

Tagovi: rusko cjepivo, Njemačka, Rusija, Moskva, Sputnjik V
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE