GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte

Norveški stabilizacijski fond teško pronalazi zelene projekte
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2020 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
OSLO - Norveški stabilizacijski fond ima problema s pronalaženjem projekata vezanih uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršten u burzovni kotaciju, a želio bi u njih investirati, rekao je novi izvršni direktor fonda Nicolai Tangen.

Takva ulaganja nova su za 1.100 milijardi dolara vrijedan fond, koji je do ove godine smio ulagati samo u dionice, obveznice i nekretnine.

"Iskustvo nam pokazuje da su mnogi ulagači u potrazi za takvim ulaganjima, pa nam cijene nisu uvijek atraktivne", rekao je Tangen.

"Takva ulaganja moraju ispuniti iste zahtjeve o riziku i prinosu kao i sva ostala", ustvrdio je čelnik fonda.

Pronaći u kratkom vremenu projekte koji zadovoljavaju kriterije katkad je zahtjevna zadaća, dodao je.

Prema najavama iz ožujka, iz Fonda bi se od 2020. do 2022. trebalo uložiti oko 100 milijardi kruna (10,83 milijarde dolara) u projekte vezane uz obnovljive izvore energije koji nisu uvršteni u burzovnu kotaciju, poput vjetroelektrana i fotonaponskih solarnih farmi, ponajprije u Europi i Sjevernoj Americi.

Ta je strategija i dalje aktualna, rekao je Tangen, iako je na raspolaganju relativno malo projekata. Fond ne odustaje i intenzivno radi na realizaciji tih ulaganja, rekao je.

Na pitanje zastupnika u parlamentu može li fond umjesto toga ulagati u tržišta u razvoju, odgovorio je da bi to „moglo stvoriti još veće regulatorne izazove“.

„Važno je reći da uopće nismo odustali od tih ulaganja u Sjevernoj Americi i Europi. Naporno radimo kako bismo to proveli u djelo", zaključio je.

Tagovi: Norveški stabilizacijski fond, zeleni projekti, Nicolai Tangen
PROČITAJ I OVO
Crni petak: Privezala se za skuter jer joj ga nisu htjeli prodati za 69 centi
BIZARNO
Crni petak: Privezala se za skuter jer joj ga nisu htjeli prodati za 69 centi
MEXICO CITY - Crni petak je u jednome meksičkom gradu prošao uzbudljivo za jednu njegovu stanovnicu, koja se privezala za skuter pošto joj uprava lanca trgovina Walmart nije željela prodati moped po cijeni od 69 centa koja je bila istaknuta na vozilu, prenosi Daily Mail.
Zlato ili bitcoin, pitanje je sad
INVESTICIJE
Zlato ili bitcoin, pitanje je sad
ANALIZA - Natjecanje i suradnja neizbježni su čimbenici koji oblikuju naše odnose i svakodnevni život, a to se odnosi i na odabir najboljih i najprikladnijih ulaganja.
U Hrvatskoj oko 10.000 turista, u prosincu se ne očekuje veći promet
TURIZAM
U Hrvatskoj oko 10.000 turista, u prosincu se ne očekuje veći promet
ZAGEB - U Hrvatskoj boravi oko deset tisuća turista, a s obzirom na okolnosti i ograničenja u međunarodnim putovanjima u prosincu se za sada ne očekuje značajniji turistički promet, iako će neki hoteli, kampovi i objekti u domaćinstvu raditi, rekao je za Hinu direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime
KRIPTOVALUTE
Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime
LONDON - Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju neovisnost od američke internetske tvrtke.
Žgomba: Božić i Nova godina turistički su vrlo upitni
REALNO
Žgomba: Božić i Nova godina turistički su vrlo upitni
ZAGREB - Loša epidemiološka slika ispraznila je hotele, a dodatne nove mjere - zaustavile rezervacije u turističkom sektoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE