GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa

Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 21:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.

Novi rast broja zaraženih koronavirusom ponovno je potaknuo strahove od sporijeg ekonomskog otvaranja.

Dow Jones je pao 350 bodova, dok su i Boeing i Nike potonuli više od 4%. S&P 500 izgubio je gotovo 1%, dok je tehnološki Nasdaq Composite pao za 1,1%.

Ponovno otvaranje predstava poput zrakoplovnih kompanija i operatora brodskih linija dovelo je do gubitaka u utorak. United Airlines potonuo je za 9% nakon što je prijevoznik prijavio peti uzastopni kvartalni gubitak i poručio da je oporavak poslovanja i međunarodnih putovanja još uvijek daleko. American Airlines pao je 6%, dok su se Carnival, Norwegian Cruise Line i Royal Caribbean trgovali oko 4% niže.

Do rasprodaje dionica vezanih uz uspješno ponovno otvaranje došlo je kad je Svjetska zdravstvena organizacija upozorila da globalne infekcije koronavirusom dosežu najvišu razinu od početka pandemije. U SAD-u, dok zemlja održava tempo od 3 milijuna prijavljenih cijepljenja dnevno, još uvijek se bilježi oko 67.100 novih infekcija dnevno.

U međuvremenu, robusna sezona zarade malo je pomogla podići tržište. Mnogi s Wall Streeta vjeruju da je većina vijesti o optimističnoj zaradi već uključena u optimistične valuacije dionica. Dow i S&P 500 zaključili su u u petak na rekordnim razinama, a Dow je prvi put ikad prošli tjedan prešao razinu od 34.000 bodova.

Dionice Procter & Gamblea bile su nepromijenjene čak i nakon što je potrošački div prijavio tromjesečne zarade koje su nadmašile očekivanja pandemijskim trendovima kućne njege koji su se zadržavali i sve je veća prodaja ljepote.

Sezona zarada u prvom tromjesečju snažno je započela s 90% tvrtki iz sastava S&P 500 koje su do sada izvijestile da su u prosjeku nadmašile očekivanja za više od 20%. Stopa nadmašenih očekivanja tri je puta veća od povijesnog prosjeka, prema podacima Earnings Scouta.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, United Airlines, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Boeing, Nike, Procter & Gamble, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE