GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi skandal u HŽ-u: Osam milijuna kuna isplaćeno za nevidljivu prugu

Novi skandal u HŽ-u: Osam milijuna kuna isplaćeno za nevidljivu prugu
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2011 / 08:28
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Tvrtka u sastavu Hrvatskih željeznica po imenu HŽ Cargo platila je koncem prošle godine svojoj tvrtki kćeri Proizvodnja – Regeneracija d.o.o. oko osam milijuna kuna za posao izgradnje donjeg i gornjeg ustroja industrijskog kolosijeka luke Slavonski Brod, iako taj posao do dana današnjeg nije obavljen.
Ne samo da Proizvodnja Regeneracija ugovoreni posao nije napravila, nego su radovi tek na početku početaka. Na temelju čega, odnosno za koje radove je HŽ Cargo isplatio osam milijuna kuna ostaje nepoznanica.

Gradnja industrijskog kolosijeka, koja nije realizirana iako je glavnina novca plaćena, dio je projekta gradnje logističkog centra u Slavonskom Brodu. Cjelokupna investicija uključuje gradnju kotejnerskog terminala, RO/LA terminala te industrijskih kolosijeka i cesta. Investiciju HŽ Carga u luku Slavonski Brod premijerka Jadranka Kosor u ožujku ove godine prezentirala je kao jedan od strateških investicijskih projekata te navela da je vrijedan 150 milijuna kuna, ali stanje na terenu bitno se razlikuje od onog u prezentacijama predsjednice Vlade.
 
– Već ove godine u Luci će sagraditi 10 milijuna kuna vrijedan sjeverni kolosijek s pripadajućom skretnicom, a cijeli će se planirani projekt realizirati do kraja 2012. budući da je HŽ-Cargo, prema ugovoru, obvezan započeti s obavljanjem lučke djelatnosti najkasnije 1. siječnja 2013. godine, izvijestili su lokalni listovi u travnju prošle godine, kad je potpisan ugovor HŽ Carga i brodske luke.
 
Međutim, tamo gdje je danas trebao ležati sjeverni kolosijek nalazi se nedirnuta livada s pripadajućom travom, bez šljunka, željezničkih pragova, tračnica ili drugih tragova industrijskog kolosijeka.

www.novilist.hr
Tagovi: Hrvatske željeznice, , HŽ Cargo, Luka Slavonski Brod
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE