GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novigrad: Broj noćenja skočio 54 posto

Novigrad: Broj noćenja skočio 54 posto
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz/Glas Istre


NOVIGRAD - Odredište velikog broja gostiju koji su se ovaj vikend preko graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija razmilili Istarskim ipsilonom po gradovima Poluotoka bio je i mali biser Jadrana - Novigrad.

Direktorica tamošnjeg TZ-a Vesna Ferenac zadovoljna je brojem gostiju na širem novigradskom širem proteklog vikenda, piše Glas Istre.
"Prvenstveno valja istaknuti da svaki vikend bilježimo povećanje broja gostiju. Od početka godine Novigrad je ostvario 25 tisuća dolazaka i 102 tisuće noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani 26% više dolazaka i 54% više noćenja", zadovoljno će Ferenac referirajući se na aktualne brojke.
"Trenutno u gradu boravi 5400 turista što je za 1% više nego u istom razdoblju lani, te je ostvareno 12 tisuća noćenja, što je 8% više nego lani. Nekako tradicionalno su najbrojniji turisti iz Slovenije (2200), slijede gosti iz Njemačke (1200) te gosti iz Austrije (900). Zavidnu brojku čine domaći gosti; trenutno ih je 400 pa i time bilježimo povećanje od 43% u odnosu na lani. Raduje spoznaja da je u porastu broj domaćih gostiju", navela je Ferenac.
"Najviše gostiju boravi u kampovima, njih pet tisuća, što je za 15% više nego lani u ovo doba. Slijedi hotelski smještaj s povećanjem od 35% u odnosu na prošlogodišnje razdoblje pa ih je u hotelima boravilo čak 1700. Oko 1500 turista odlučilo se za smještaj u ostalim objektima kao što su pansioni, kuće i stanovi za najam, odmarališta i drugo. Tako da je u njima zabilježeno 1500 noćenja i manji pad od oko 1% u odnosu na isto razdoblje lani. Trenutno je u nekomercijalnom smještaju evidentirano 1700 turista ili 10% manje od prošle godine u ovo doba", kazala je Ferenac.
"Najvažniji faktor za uspješan boravak gostiju je onaj ljudski"
Ovakav odabir smještajnih objekata, prvenstveno hotelskog smještaja, ukazuje da su naše hotelijerske kuće poduzele sve preventivne protuepidemijske mjere kojima garantiraju gostima siguran smještaj i bezbrižan odmor, a brojčano dobar odabir naše destinacije tj. Istre nedvojbeno govori da gosti znaju kakva je stvarna epidemiološka slika u regiji.
U tom kontekstu Ferenac pozitivno, ali s dozom opreza, zaključuje:
"Buking za glavnu turističku sezonu je dobar i nadamo se da je ove godine epidemiološka situacija neće prekinuti kao što je to, nažalost, bio slučaj lani. Zato apeliramo da ljudi nastave biti odgovorni te da poštuju sve mjere i preporuke. Predviđanja govore da će ljeto biti suho i vruće, temperature mora su već sada visoke, ali najvažniji faktor za uspješan i siguran boravak gostiju u Novigradu je onaj ljudski."

Tagovi: novigrad, istra,
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE