GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od Slovenaca koji su putovali u inozemstvo, čak 92% išlo u Hrvatsku

Od Slovenaca koji su putovali u inozemstvo, čak 92% išlo u Hrvatsku
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 18:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - U drugom tromjesečju ove godine 15 posto stanovništva Slovenije starijih od 15 godina otišlo je na barem jedno privatno putovanje.

To znači gotovo dvije trećine manje privatnih putovanja nego u istom razdoblju prošle godine. Trećina onih koji nisu putovali navela je epidemiju covida-19 kao glavni razlog.

U drugom kvartalu ove godine toliko je Slovenaca putovalo privatno kao u prvom tromjesečju, ali istodobno znatno manje nego u drugom tromjesečju prošle godine. U posljednjih nekoliko godina vjerovalo se da je stanovništvo Slovenije u drugom tromjesečju obavilo oko milijun privatnih putovanja, no ove je godine bilo samo oko 410 000, prema Državnom uredu za statistiku.

U drugom tromjesečju ove godine stanovništvo Slovenije odlučilo se odmoriti kod kuće u većoj mjeri nego prethodnih godina; takvih je bilo 52 posto svih privatnih putovanja. Tijekom putovanja u inozemstvo čak 92 posto Slovenaca putovalo je u Hrvatsku. Privatna putovanja trajala su u prosjeku 3,6 noćenja (2,7 u Sloveniji i 4,6 u inozemstvu).

U vlastitoj kući za odmor ili. vikendom su turisti boravili na 36 posto privatnih putovanja, u unajmljenim privatnim sobama i apartmanima 18 posto, u hotelima 16 posto, u kampovima 14 posto, a kod rodbine ili prijatelja na 13 posto svih putovanja.

U drugom tromjesečju ove godine oko 1,5 milijuna ili 85% ukupnog stanovništva Slovenije u dobi od najmanje 15 godina nije otišlo ni na jedno privatno putovanje. Epidemiju covida-19 navela je trećina onih koji nisu putovali kao glavni razlog odlaska.

Četvrtina (26 posto) nije putovalo zbog nedostatka slobodnog vremena, 15 posto nije osjećalo potrebu za putovanjem, 13 posto nije putovalo iz zdravstvenih razloga, sedam posto zbog nedostatka financijskih sredstava, a pet posto nije imalo vremena za putovanje.

Tagovi: slovenski turisti, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi pali zbog neizvjesnosti u SAD-u
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali zbog neizvjesnosti u SAD-u
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer je sve manje vjerojatno da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora i jer se nastavlja širenje koronavirusa u Europi i dijelovima SAD-a.
Wall Street oštro pao na početku tjedna
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street oštro pao na početku tjedna
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica oštro pale jer je sve manje nade da će Kongres i Bijela kuća postići dogovor o novim poticajnim mjerama prije predsjedničkih izbora i jer ulagače zabrinjava daljnje širenje koronavirusa.
Sempiola Invest stigla do 10% vlasništva u Metalcu
DOKUP
Sempiola Invest stigla do 10% vlasništva u Metalcu
BEOGRAD - Kiparski investicioni fond Sempiola Invest Limited stigao je do vlasničkog udela u gornjomilanovačkom Metalcu (MTLC) od deset odsto, objavljeno je danas na stranicama Beogradske berze
Veledrogerije: Sutra prekidamo isporuku lijekova za tri četvrtine bolnica
LIJEKOVI
Veledrogerije: Sutra prekidamo isporuku lijekova za tri četvrtine bolnica
ZAGREB - Tomislav Kulić, predsjednik udruženja veledrogerija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, gostovao je večeras u Dnevniku N1 televizije.
Preporuka Hanfe društvima za osiguranje za bolju komunikaciju s klijentima
OSIGURANJA
Preporuka Hanfe društvima za osiguranje za bolju komunikaciju s klijentima

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) uputila je u ponedjeljak društvima za osiguranje preporuku za unaprjeđenje njihovih poslovnih praksi oko komunikacije i informiranja korisnika usluga.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE