GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od Slovenaca koji su putovali u inozemstvo, čak 92% išlo u Hrvatsku

Od Slovenaca koji su putovali u inozemstvo, čak 92% išlo u Hrvatsku
PUTOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 18:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - U drugom tromjesečju ove godine 15 posto stanovništva Slovenije starijih od 15 godina otišlo je na barem jedno privatno putovanje.

To znači gotovo dvije trećine manje privatnih putovanja nego u istom razdoblju prošle godine. Trećina onih koji nisu putovali navela je epidemiju covida-19 kao glavni razlog.

U drugom kvartalu ove godine toliko je Slovenaca putovalo privatno kao u prvom tromjesečju, ali istodobno znatno manje nego u drugom tromjesečju prošle godine. U posljednjih nekoliko godina vjerovalo se da je stanovništvo Slovenije u drugom tromjesečju obavilo oko milijun privatnih putovanja, no ove je godine bilo samo oko 410 000, prema Državnom uredu za statistiku.

U drugom tromjesečju ove godine stanovništvo Slovenije odlučilo se odmoriti kod kuće u većoj mjeri nego prethodnih godina; takvih je bilo 52 posto svih privatnih putovanja. Tijekom putovanja u inozemstvo čak 92 posto Slovenaca putovalo je u Hrvatsku. Privatna putovanja trajala su u prosjeku 3,6 noćenja (2,7 u Sloveniji i 4,6 u inozemstvu).

U vlastitoj kući za odmor ili. vikendom su turisti boravili na 36 posto privatnih putovanja, u unajmljenim privatnim sobama i apartmanima 18 posto, u hotelima 16 posto, u kampovima 14 posto, a kod rodbine ili prijatelja na 13 posto svih putovanja.

U drugom tromjesečju ove godine oko 1,5 milijuna ili 85% ukupnog stanovništva Slovenije u dobi od najmanje 15 godina nije otišlo ni na jedno privatno putovanje. Epidemiju covida-19 navela je trećina onih koji nisu putovali kao glavni razlog odlaska.

Četvrtina (26 posto) nije putovalo zbog nedostatka slobodnog vremena, 15 posto nije osjećalo potrebu za putovanjem, 13 posto nije putovalo iz zdravstvenih razloga, sedam posto zbog nedostatka financijskih sredstava, a pet posto nije imalo vremena za putovanje.

Tagovi: slovenski turisti, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE