GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman interes investitora za bitcoin ETF fonfove

Ogroman interes investitora za bitcoin ETF fonfove
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2024 / 08:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Pobjednik tjedna je, naravno, ponovno bitcoin koji je ojačao 20 posto i glatko prešao granicu od 60.000 dolara.
Priljevi u novoosnovane američke ETF-ove na spot cijeni bitcoina su u porastu, premašivši milijardu dolara u dva dana. Ili, kako je rekao izvršni direktor tvrtke Grayscale, trenutno postoji "nezasitna potražnja" za tim ETF-ovima.

U nedavnom intervjuu, osnivač Chainlinka Sergey Nazarov izjavio je da je trenutni tržišni ciklus kriptovaluta jedinstven zbog ogromne količine novih tipova investitora koji ulaze na tržište, što bi moglo ubrzati usvajanje tokenizacije imovine u stvarnom svijetu brže nego što je to industrija bila u početku. predviđeno.

Govoreći za Bloomberg 28. veljače, Nazarov je naglasio da se nedavni sudionici na kripto tržištu šire od maloprodajnih kupaca koji reagiraju na izvještavanje glavnih medija o fluktuacijama cijena kripto. Pojasnio je da novi kupci dolaze iz svih sektora globalnog financijskog sustava:

"Pitanje koje treba postaviti jest tko su neto novi kupci u ovom ciklusu, a neto novi kupci su globalni financijski sustav, što je vrlo, vrlo velika skupina neto novih kupaca."

U listopadu 2023. Cointelegraph je izvijestio da je vlada Sjedinjenih Država jedan od najvećih posjednika bitcoina s više od 200 000 BTC-a. U vrijeme objave, to je vrijedilo otprilike 12,4 milijarde dolara.

Nazarov je dalje objasnio da su nedavno odobreni proizvodi fondova kojima se trguje na burzi (ETF) bitcoina samo početak olakšavanja lakšeg pristupa fondovima za ulazak na tržište.

"Bitcoin ETF samo je početna ponuda koja omogućuje globalnom financijskom sustavu da ima osnovne tračnice ulaganja i tračnice plaćanja prema Bitcoinu unutar struktura koje smatraju ugodnima za njih", izjavio je.

U međuvremenu, Nazarov predviđa da će tokenizacija imovine u stvarnom svijetu biti sljedeći veliki trend na kripto tržištu.

"Sljedeća faza je tokenizacija imovine gdje banke vide sve te priljeve u ETF-ove i onda stvaraju imovinu kako bi se natjecale s ETF-ovima ili kako bi dobile dio tog kapitala", izjavio je.

Od odobrenja Bitcoin ETF-ova 10. siječnja, došlo je do naglog priljeva sredstava u kripto sektor, ne samo u Bitcoin nego i na cjelokupno kripto tržište.

Tagovi: BITCOIN, KRIPTOVALUTE, tokenizacija, CHAINLINK, NAZAROV, GRAYSCALE
PROČITAJ I OVO
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
PROMET
Dekarbonizacija prometa: Ključna je infrastruktura za alternativna goriva
ZAGREB - Prema izvješću Europske agencije za okoliš, sektor prometa bio je odgovoran za četvrtinu emisija CO2 u EU 2019. godine. Emisije iz ovog sektora u stalnom su porastu i EU ulaže znatne napore kako bi se smanjila emisije iz ovog sektora.
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
IZAZOVI
Bloomberg: Europi prijeti nestašica hrane
NEW YORK - Vremenske nepogode i ubrzane klimatske promjene redovito pogađaju poljoprivrednike, smanjujući prinose i prihode, što je Europu 2022. koštalo više od 50 milijardi eura.
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
EXHIBITION
The most beautiful photos of Croatia are on display in Oriental Pearl Tower Shanghai
SHANGHAI - Inside the famous and popular Shanghai Oriental Pearl Tower, an exhibition of beautiful photos of Croatia is underway, with a special emphasis on the unique sights of our country, UNESCO heritage and enchanting nature.
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
RESTRIKCIJE
Mađarska uvodi nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada uvest će nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je danas ministar poljoprivrede Istvan Nagy.
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
REKORDI
Zlato na novom rekordu, središnje banke vrijedno kupuju
LONDON - Cijene zlata porasle su u petak i dosegnule povijesni vrhunac jer su kupnje središnje banke usred geopolitičkih napetosti održale zamah za žuti metal, dok snažni ekonomski podaci iz SAD-a nisu uspjeli smanjiti njegovu privlačnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE