GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oko 25.000 zaposlenih u hotelskim kompanijama zainteresirano za cijepljenje

Oko 25.000 zaposlenih u hotelskim kompanijama zainteresirano za cijepljenje
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 12:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Oko 25 tisuća zaposlenika domaćih hotelskih kompanija zainteresirano je za cijepljenje protiv koronavirusa, što je oko 70 posto stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja, navodi se uz ostalo u novom broju biltena Hrvatske udruge turizma (HUT).

HUT je do podataka o interesu turističkih djelatnika za cijepljenje došao na temelju ankete među zaposlenicima domaćih hotelskih kompanija, pri čemu ne navodi koliko je ukupno zaposlenika odgovorilo na anketu, nego samo da ih je oko 25 tisuća zainteresirano za cijepljenje, uz ocjenu da je to "vrlo visoki interes zaposlenika".

Anketa je, kako se dodaje, provedena na inicijativu Ministarstva turizma i sporta, koje razmatra pokretanje inicijative za prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika do početka sezone, no samo Ministarstvo o tome nije ništa izvijestilo.

Komentirajući rezultate ankete, direktor HUT-a Veljko Ostojić ocijenio je da je to još jedan pokazatelj odgovornosti turističkih djelatnika, koji razumiju važnost cijepljenja za uspjeh turističke sezone, ali i povratak svakodnevnog života i gospodarstva u normalu.

"U sektoru se nadamo kako će se naći način da se većina turističkih djelatnika procijepi do druge polovice svibnja, kada se očekuju značajnije turističke brojke dolazaka i noćenja. Naš je prijedlog da se prvo cijepe stalno zaposleni te da se potom u dva navrata osigura cijepljenje sezonaca, kao i da bi se to najbrže moglo organizirati na radnom mjestu, unutar hotela, naravno, poštujući prioritete cijepljenja koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo", rekao je u biltenu Ostojić.

Osvrnuo se i na, kako kaže, nastavak trenda izrazitog pada broja novooboljelih od covida-19, ali i hospitaliziranih građana u proteklih sedam dana, smatrajući da "moramo i dalje zadržati povoljne epidemiološke trendove", jer će to, kao i spremnost za sezonu te percepcija sigurnosti destinacije biti preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata ove godine.

Tagovi: zaposleni u turizmu, Hrvatska udruga turizma, hrvatski turizam, cijepljenje protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
PUTOVANJA
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo je ovih dana svoje građane upozorila da ne putuju u inozemstvo bez hitnih i esencijalnih potreba jer pandemija Covida-19 još uvijek traje.
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
MLIJEKO
Vučković: Nakon sedam godina, raste proizvodnja mlijeka
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila se u petak rastom poljoprivredne proizvodnje, rastom izvoza i smanjenjem uvoza u prošloj godini, te rastom proizvodnje mlijeka u posljednjih osam mjeseci, prvi put nakon sedam godina.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
OBVEZNICE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala obveznice vrijedne dvije milijarde eura
ZAGREB - Ministarstvo financija objavilo je u petak da je na međunarodnom tržištu kapitala realiziralo dvije tranše obveznica u ukupnom nominalnom iznosu od 2 milijarde eura, što je prvo zaduženje države obveznicama od početka godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE