GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opatija prepuna turista

Opatija prepuna turista
ODLIČNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 08:20
Autor: SEEbiz
OPATIJA - Ova se godina, u turističkom smislu, u Opatiji može nazvati - zlatnom. Premašeni su svi dosadašnji turistički rezultati, ponajprije zbog sjajne pred i posezone. I za blagdane se očekuje velik broj gostiju. Osim domaćih, najviše će biti Austrijanaca, Nijemaca, Slovenaca i Talijana

Već na prvi pogled očarala ih je kvarnerska dama. I već su sigurni, doći će opet!

- Prvi smo puta u Opatiji. Došao sam sa suprugom i ostajemo 3 dana. Rekli su nam da je Opatija prekrasna zimi i zaista je lijepo ovdje, rekao je Robert, turist iz Austrije.

Uređene kavane, hoteli, Lungomare - svaki kutak Opatije odiše blagdanskim šarmom. Svake godine, ona je sve čarobnija. Stoga i ne čudi da se turisti vraćaju!

- Dolazimo iz Austrije. Uistinu je predivno ovdje! Tu sam već četvrti puta, rekla je Martha, turistica iz Austrije.

Brojne lokacije, adventska gastroponuda, glazbeni programi, kilometri i kilometri blagdanske rasvjete, ukrasi - sve to dio je opatijskog adventa - koji poslijednjih godina privlači sve veći broj gostiju.

- Ova godina je za Opatiju iznimna, uobičajeno dobra sezona, ali ono što nas posebno veseli izvrsni su rezultati u pred i posezoni, svakako tome doprinose i naši kongresi, a naravno i Advent u Opatiji se pokazao kao izvrstan motiv dolaska gostiju u Opatiju, naglasila je Ema Superina, TZ grada Opatije.

- Zaista svi su hoteli prigodno ukrašeni, tu je bezbroj iznenađenja, finih i ukusnih specijaliteta u kojima gosti mogu uživati tijekom cijelog prosinca, a povodom novogodišnjih blagdana bit će otvoreno 11 naših hotela, najave su zaista odlične, naglašava Ivan Sarajlić, glasnogovornik Liburnia Riviera Hotela.

Posebnu čar adventu daje i ledena čarolija na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

- Naša ledena čarolija, ono što mi volimo reći srce je opatijskog adventa, puno veselja, zabave, ove godine posebno namjenjeno je djeci, ali i odraslima, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Ljetne pozornice Opatija.

Uz dva dočeka Nove godine, u podne i ponoć - adventsku bajku u kvarnerskoj dami moći ćete posjetiti do 7. siječnja!

Tagovi: Opatija, turizam, turisti
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE